Има ли бъдеще книгата в епохата на глобалните технологии

Има ли бъдеще книгата в епохата на глобалните технологии?

Есе
Има ли бъдеще книгата в епохата на глобалните технологии? Интересен въпрос в епохата на глобалните т5ехнологии? Интересен въпрос, който предизвиква в мен много разсъждения. Но първо бих си изяснил понятието книга. Откривам, че книгата е печатно произведение с научно или литераттурно съдържание.

Книгата е средство за знания. Тя е била важна в нашия живот. Хората рядко четат книги поради напредването на глобалните технологии. Въпреки всичко в епохата, в която живеем книгата има бъдеще.

Книгата – колко свята е тя. Всеки човек се ражда с нея. Още от малки разгръщаме страниците на детските книжки и се опитваме да опознаем света, който ни заобикаля. След това ги заменяме с читанките, а след тях с дебелите книги пълни с толкова много интересна информация за всичко, което се случва на нашата планета. В днешно време забравяме колко много ни е дала тя в началните години и разчитаме единствено на глобалните средства за информация – Интернет, медии, мобилни телефони. Те са неразделна част от нашия живот, а дори не сме се замисляли над значението на думата глобален.Проверявам в тълковния речник и откривам, че глобален означава общ, всеобщ, универсален. Глобалните технологии са подходящи за много всестранни дейности от нашия живот, че рядко прибягваме до книгите - те са някъде встранив някой ъгъл – забравени, остарели, прашни. Тъжно е да го призная, но при повечето хора е така.

В епохата, в която живеем технологиите се развиват с всеки изминал ден. А замисляли ли сме се в каква епоха живеем, какво означава думата епоха? Отново проверявам в тълковния речник и разбирам, че епоха е промеждутък от време, който се определя върху основата на характерно или особено важно събитие или явление. И в този промеждутъкот време се „наместиха” глобалните технологии, които са много важни за съществуването ни. За кратко време в нашето ежедневие те са се превърнали от лукс в нещосъвсем обикновено. Времето се движи неусетно и без да осъзнаваме ние се движим заедно с него. Сега е много по-лесно да седнеш пред компютъра и да откриеш нужната информация за секунди, отколкото да се ровиш с часове в библиотеките. Много по-лесно е, а и спестява време. Всеки предпочита да изгледа филма по дадена книга или


Други реферати:
Качество на царевица
Конете-особености
Кога се извършва сеитбата на пшеница и какви грижи трябва да положите
Морфологични особености на лозата
Нетрадиционни дейности. Отглеждане на риби


Изтегли рефератаНетрадиционни дейности. Отглеждане на риби - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия