Красотата на есента

Красотата на есентаВ моята родина има четири сезона – пролет, лято, есен, зима. Всички са красиви, но аз най-много харесвам есента. Може би ще ме попитате: Защо? Веднага мога да отговоря.

Златната есен, както аз я наричам е най-пъстроцветна. Тя пристига на 22 септември и багрите й не са само бели или зелени. Цветовете й са много. Ще започна от цвета на листата. През есента те сменят цвета си. Преливат от зелено, после в жълто, после в червено и накрая в кафяво. Когато погледнеш нагоре към дървото не можеш да откъснеш поглед от него – то прилича на картина нарисувана от велик художник.

Същото се случва и с тревата. От многобройните цветове тя прилича на пъстър килим. През този сезон има най-много цветни съвършенства събрани на едно място. Дори плодовете, които зреят и аз най-много обичам преливат в нейните багрила: ябълки, круши, дюли, грозде.

Водата в морето също променя цвета си, като че ли и то се подготвя за зимата.

Всички прелетни птички отлитат на юг, но какво от това? Нали тук остават врабчетата! Те също ни радват със своето чуроликане.

Даже написах стихотворение за есента:

Есен, есен, златна есен

ти си толкова красива!

Искам да изпея песен,

че цвета ти в мен прелива.

И листата, и тревата

са обагрени в златисто

вижте как чрез красотата

грейнала е цялата Земята!

Надявам се, че сега разбрахте защо най-много обичам есента.


Други реферати:
Анализ на учебник по Музика за 9-ти клас
Анализ на учебник по математика
Възможности за арт-терапевтична работа с деца от предучилищна възраст
Анализ на детска рисунка
Анализ на учебните помагала Аз ще бъда ученик на издателство Изкуства и Моливко на издателството Слово за срока и алгоритъма за ограмотяване


Изтегли рефератаАнализ на учебните помагала Аз ще бъда ученик на издателство Изкуства и Моливко на издателството Слово за срока и алгоритъма за ограмотяване - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия