Монитори с плоски екрани

свързани с използването плазмата –по-голямата консумация и трудното реализиране на висока разделителна способност на екрана, прави PALCD неподходящи за персонални и преносими компютри.

Като алтернатива на LCD се счита OLED. Те изразходват по-малко енергия, тъй като са емитиращи екрани и не се нуждаят от допълнителен източник на светлина. Освен това зрителния ъгъл е по-голям и има възможност да се правят във вид на гъфкави екрани, защото OLED имат механични свойства характерни за всички полимери. Технологията обаче още не е достатъчно добре развита и за сега е използвана за оборудване на автомобилни дисплеи и в клетъчните телефони.

Особеностите на FED технологията правят трудно производството на големи екрани. Досега са разработени устройства с дисплей по-малък от 10″. Могат да намерят приложение в десктоп монитори.

PDP се отличават със сравнително висока цена. Специфичната им структура не позволява намаляване на размера на пикселите, също и консумацията на енергия е голяма. Това ги прави по начало неподходящи за персонални компютри. Fujitsu, които са един от пионерите във внедряването на PDP, са разработили подобрен панел с висока разделителна способност подходящ за десктоп монитори. Основно значение PDP имат в телевизионните и видео системи. Подходящи са за бизнес и информационни екрани.

Прожекционните апарати са компактни устройства, които предоставят големи и качествени изображения. Подходящи са повече за визуализиране на неподвижни изображения и са отлични за обучение, бизнес презентации и конферентни връзки.

Маркетингови проучвания в областта на плоските екрани

На фиг. 1-17 е показана графика с очакваните пазарни дялове на различните технологии, а на фиг. 1-18 – разпределението според областта на приложение.


Други реферати:
Ференц Лист
Удоволствието от оперното изкуство
Шостакович
Семантика на инструмента зурна като вещ и като звук
Развитие на българското музикално изкуство през Възраждането


Изтегли рефератаРазвитие на българското музикално изкуство през Възраждането - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия