Безжична мрежа

Широкото приложение на мрежите в бизнеса, разрастването на Интернет и услугите в реално време са силно доказателство за ползата от общи данни и ресурси. Благодарение на безжичната локална мрежа потребителите могат да имат достъп до общата информация, без да е необходимо да търсят място, където да се включат, а изграждането и настройката на мрежа става без прокарване или преместване на кабели. В сравнение със стандартните жични мрежи те имат следните предимства:

Подвижност: безжичните локални мрежи предлагат на потребителите достъп до информация в реално време от всяка точка. Това води до производителност, която не може да бъде постигната при жичните мрежи.

Простота на инсталация: инсталирането на безжичната локална мрежа става бързо и лесно, тъй като не се налага да се прекарват кабели през стени и тавани.

Гъвкавост на инсталацията: безжичната технология позволява да се осъществи достъп до мрежата от точки, до която не могат да бъдат прекарани кабели. За изграждането на безжичната локална мрежа всеки компютър трябва да разполага с PCI или PC безжична мрежова карта.

По-ниска стойност: въпреки че стойността на необходимия хардуер за изграждане на една безжичната локална мрежа е по-висока, разходите, свързани с инсталирането и поддръжката й, се оказват значително по-ниски.

да изберат технологията, която да използват за осъществяване на комуникациите. Всяка технология има своите предимства и недостатъци.

Тясночестотна технология за представяне на данни

Тясночестотната радиосистема предава и приема потребителската информация с определена радиочестота. При тази технология сигналът е с възможно най-тясна честотна лента, необходима за предаването на информация. Нежеланото преплитане между


Други реферати:
Тютюн
Увод във фолклористиката
Характеристика на списание. Периодични източници
Хенрик Сенкевич - живот и творчество
Хибридни библиотеки. Шлюзове


Изтегли рефератаХибридни библиотеки. Шлюзове - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия