България в ЕС

България в Европейския съюз

(ЕСЕ)


От първи януари 2007г. най-старата държава на европейския континент- България, е членка на съюз състоящ се до тогава от 25 държави. Това е Европейският съюз, който се формира след сливането на три преидшни съюза: Европейска общност за въглища и стомана, Европейска общност за атомна енергия и Европейска икономичекса общност. След създаването му през 1992г. Европейският съюз е цел за всички страни на стария континент.

България е изминала дълъг път до окончателното си присъединяване към „Съюза” през 2007г. Като членка на този алианс България има много задължения, с които е длъжна да се съобразява. Някои от новите изисквания към българския народ налагат забравянето на многовековни традиции, застъпени в нашия бит и култура. Това поражда противоречиви настроения у гражданите на държавата. Първоначалния ентусиазъм с който всички приемахме приемането ни в ЕС постепенно се стапя. По- високия стандарт на живот, налаган ни от „Европа”, се оказва непосилен за голяма част от българското население. Основният принцип за равнопоставеност в рамките на Европейския съюз за България все още е доста имагинерен. В нашата татковина се срещат двата полюса на социалното общество, а именно: свръхбогатството и изключителната бедност. Това е един от основните проблеми пред българската държава. Друг сериозен проблем е корупцията във всички нива на държавната администрация. Справяйки се с тези два проблема България би направила много голяма крачка към европейският начин на живот, към който всички се стремим.

Освен оставащия път до окончателната интеграция на България в „Европа” трябва да се обърне внимание и на изминатия такъв. В държавата


Други реферати:
Корпоративно облагане на доходите
Нелинейни методи за определяне на амортизационните отчисления. Линейно-намаляваща амортизация
Одиторска програма за проверка на приходите
Счетоводно отчитане на пенсионното осигуряване
Проблеми по счетоводната отчетност на материалите


Изтегли рефератаПроблеми по счетоводната отчетност на материалите - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия