Човекът се ражда свободен а навсякаде е в окови

Човекьт се ражда свободен а навсякаде е в окови

Есе

Човекьт винаги застава пред някакви проблеми през живота си ,който трябва да ги разреши . Почти всеки ден той тр да избира м/у морално и не морално . Този избор повечето зависи от самия човек . Тои сам решава какво да прави в дадена ситуация .

Какво означава да бидеш свободен ? Повечето тинейджъри биха отговорили , че свободата е самоконтрол , човекът е свободен когато прави каквото си иска без някои да го ограничажа , но всищност според мен нещата не стоят по този начин . Например свободата , като избор :

Някои решава да си каже мнението за друг човек без да пести болезнените думи , по този начин тои е изрязил свободно своето мнение, но дали е постъпил Морално? Не ?

Вярно, тои е казал истината , но ако прсто си замълчи може би ще постъпи по-Морално А най-правилно би постъпил , ако каже недостатъците на др човек по дискретен начин. Така нито престъпва морално , нито пък пренебрегва своята свобода на избор. Всичко и всеки в света има граници , дори и свободата Границите на свободата съвпадат с границите на морала .Аз мога да кажа че сам свободен , макар и да съм подвластен пред родители , учители и др.Аз съм свободен да избирам своето мнение , но по начин , с които бих изчерпателен , ясен , толерантен и дискретен .

Всеки ,,човек се ражда свободен ‘’ но тази своя свобода тои тр. да може да контролира защото като постъпил границите и това понятие вече не се нарича свобода а заместено с някои др понятия като : неуважение, нахалство ,незаинтересованост и м/у другото човек се учи , докато е жив но не научили първо какво всъщност е свободата , може да си най-добрият ж някаква област но за Морала ти за цял живот останеш негов .


Други реферати:
Стратегическо и оперативно управление на човешките ресурси
Същност на обучението на човешките ресурси
Система за управление на човешките ресурси
Стокова организация на общественото стопанство
Същност, роля и фактори, влияещи върху работната заплата и възнагражденията на персонала


Изтегли рефератаСъщност, роля и фактори, влияещи върху работната заплата и възнагражденията на персонала - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия