Действие на ЛСД

чистота може да се равнява и на 50 дози. Обикновено обаче за пазара се прави силно разреден разтвор, в който една капка да е приблидително равна на 1 средна доза (между 50 и 100 mгр).

Обикновено разтворът на ЛСД в алкохол не се продава в течен вид, а с него се напоява попивателна хартия. Алкохолът се изпарява от хартията, а активното вещество остава в нея. Производителите обикновено използват хартия с напечатани по нея разноцветни щампи, анимационни герои, герои на поп-културата, популярни символи и т.н. Самият Алберт Хофман, каращ своето колело, също присъства върху хартийките. Един голям лист попивателна е разграфен и разрязван на малки квадратчета, които българските потребители наричат "картони". Най-често тъкмо "картоните" са в продажба, а не големите листове. В случай, че потребителят има достъп до цели листове, той трябва да помни, че една картинка може както да се побира цялата на един "картон", така и да се простира върху няколко. Но дозата представлява един картон, а не една цяла картинка! Върху картона най-често се е побрал приблизителният еквивалент на една капка разреден разтвор, т.е. между 30 и 100 mгр, но обикновено по средата, около 50 -70 mгр .

На черния пазар в чужбина се предлагат и други форми на ЛСД, които у нас доста рядко се срещат. Прахообразното вещество може да се продава направо или да се таблетира на малки хапченца, по-дребни от таблетките екстъзи, наречени "микроточки" (microdots). Тяхната концентрация на активно вещество също варира около средната доза (100 mгр), но може да се окаже чувствително по-голяма или по-малка. Също така разтвор от ЛСД може да се вкара в желатин и получената субстанция да се оформи на желатинови квадратчета (windowpane) или хапчета (geltabs), чиято сила обикновено е малко по-голяма от тази на едно листче - между 50 и 120 mгр.

Цялата тази информация може да даде на крайния потребител само приблизителна представа колко може да поеме от даден конкретен картон, хапче или течност. Във всеки отделен случай "силата" на всяко гореспоменато нещо може да варира. Важно е да се запомни, че няма никакъв начин да знаеш колко са силни дадено листче, микроточка или капка, ако не ги дадеш в лаборатория за изследване или не ги опиташ сам. Дадената по-горе дозировка е усреднена и наистина голяма е вероятността една капка или таблетка да е равна на една "стандартна" доза между 50 и 100 mгр, а един картон да е малко по-слаб. Но, все пак, макар и голяма, това си остава само вероятност.

За производството на ЛСД се изискват сериозни познания по химия, прецизност в лабораторната работа и достъп до някои трудни за набавяне субстанции, класифицирани като прекурсори от закона. Много други вещества са далеч по-лесни за синтезиране дори от любители-химици, но не и това. Едва ли можем да очакваме, че на току-що проходилия български черен пазар се намира излишък от висококвалифицирани учени-специалисти.

Затова и ЛСД е както не твърде широко разпространено, така и невинаги с особено висока чистота. Освен това, дори при добре


Други реферати:
Автомат ``Калашник``
Борба с тероризма
Гасене на пожар в резервоар с леснозапалими и горими течности
Действия при земетресение
Защита и необходимо поведение при метеорологични бедсгвия.


Изтегли рефератаЗащита и необходимо поведение при метеорологични бедсгвия. - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия