Доброто и злото в човека

Доброто и злото в човека

(есе)

Доброто и злото са същността на човека. Чрез тях се различаваме о т животните и се извисяваме. Ставаме по-съвършенни.

Доброто и слото водят войни, но едновременно с това си помагат. Откакто свят светува,няма по-яростна битка от тази между доброто и слото. Те ни заобикалят навсякъде. Съпътстват ни през целия ни живот, от раждането до смъртта. Хората сме еднакво добри и лоши. Доброто и злото в нас се допълват и се поддържат, за да не изчезне едната от двете съставки на същността на човека. А от там, за да не изчезне и самият човек.

Доброто и злото са вечно в противоречие и се стремят да привлекат човека всяка на своя стройта страна. Доброто е щедро,защото дава на човека много блага – ум,мъдрост,талант,трудолюбие,воля и други. Доброто дарява човешката душа с благорадство. Но тези добродетели не се натрупват в човека за един ден, а трябва много време. Пътят към доброто е много дълъг, а по някога дори не съществува. Тогава човек трябва да си направи път, за да достигне даровете давани от доброто. Този път винаги е труден, осеян с много препиятствия. От другата страна е злото, което придърпва човека към себе си. То знае какви са слабостите на човека и залага на тях. Злото разкрива своте облаги, които наси коварството, измамата, безсърдечието и алчността. Те могат да осигурят на човек богатства и охолен живот, влст над другите, в замяна на човешката душа. Пътят към злото е бърз и лесен, и може би за това много хора го избират.

От друга страна доброто и злото си помагат,подкрепят се. Без едното не може да се открие другото, а ако едното изчезне ,то и другото ще изчезне не след дълго. Ако не беше доброто, нямаше да можем да видим злото, ако го нямаше него как щяхме да оценим светлото и прекрасното. Като в приказката за принца, който не знаел какво е нещастие и не можел да оцени щастието, докато не се разходил из царството си. Там той видял болка, мизерия,глад и разбрал, че докато не видиш нещастието не можеш да разбереш какво е щастието. А какво би следвало ако в света нямаше зло? Може би,ако нищо не може да те разтрои ,то едва ли има нещо ,което може да те зарадва. Тогава няма да има нито добро, нито зло, аможе би, и нас няма да ни има. Когат се раждаме се появяват доброто и злото. Никой не ни кара бързо да раберем какво е зло и добро. Те се изграждат с времето. Когато човек греши и се поправя рзбира кое е правилното и неправилното. Когато се поучаваме от грешките си ние ставаме малко по-добри. Когат доброто в човека надделее, той започва да се бори със злото по света. А това не го ли прави лош? Така се получава един омагьосън кръг, от който не може да избягаме. Така човек става едновременно добър и зъл.

Аз мисля,че и доброто и злото се спотайват в човешката душа. Те водят битки, но едновременно с това се обединяват и подкрепят, за за усъвършенстват човека.Други реферати:
Вход-изход интерфейс.Таймер.Call-back ф-ии. Прихващане на ф-ии в Windows
SQL-лекционен курс
Базови познания по програмиранеБазови познания по програмиране
Основи на езика FORTRAN
Програмиране на Turbo Pascal-лекция 2


Изтегли рефератаПрограмиране на Turbo Pascal-лекция 2 - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия