Доклад за крокодилите

ДОКЛАД

за крокодилитеКрокодилите се срещат в тропическите области на Азия, Африка, Америка, Австралия и островите на Индийският и Тихият океан.

Те спадат към клас влечуги, и са най-големите, най-тежките и най-развитите влечуги. Разпределени са в три големи семейства: Алигатори, Крокодили и Гавиали.

Алигаторите населяват Новият свят и Китай.

Крокодилите, които се отличават от Алигаторите по четвъртият зъб на долната челюст, видим дори при затворена уста, обитават по-обширни територии. Последното семейство Гавиалите са най-родолюбивите крокодили. Само с един представител Гавиалат от Ганг.

Крокодилите дебнат плячката си търпеливо и неподвижно. Кожата им е в кафяви, зелени и черни тонове, които осигуряват идеална маскировка във водата и сред тревите.

С чувствителният си слух и проницателно зрение, той чака някое животно да пие вода, често по здрач. Внезапно нападнатата жертва се поглъща веднага. Когато става въпрос за едри бозайници, той ги завлича в дълбоки води, стиснал ги със здравите си челюсти, и ги удавя, като се завърта около себе си многократно.

Крокодилите имат остри зъби, които макар и редовно сменяни, те не са създадени за разкъсване и дъвчене. Завличат жертвите си на дъното и чакат те да се разложат, за да ги разкъсат.

Дължината и широчината на муцуната зависят от хранителните навици на крокодилите, които се отличават при различните видове. Хранят се с разнообразна храна като риба, птици и разнообразни бозайници. Нападат стада и понякога хора, крокодилите отдавна предизвикват страх и преклонение.

След периода на инкубациа от два до три месеца, женската снася от десет до осемдесет яйца според вида. Повече или по-малко грижливо приготвено, гнездото обикновено е дупка в земята покрито с пръст.

Като добра маяка, женската помага на малките да разчупят черупката, за да излязат от яйцето. Тя ги наблюдава внимателно и ги защитава от хищници. Изглежда също, че тя общува с тях чрез крясъци.

Отглеждани минимум три месеца, младите индивиди още в скромни размери се хранят главно с насекоми, мекотели, ракообразни, земноводни и риби. Крокодилите живеят около седемдесет години.

Тежат от четиристотин килограма до един тон.

Кожата на гърба на крокодилите представлява броня от костни плочки, останалата част от тялото е покрита с дебели рогови люспи. Четирите странично разположени крака, повече или по-малко стабилни в зависимост от вида, служат за предвижване по сушата макар, че задните са снабдени с плавателни ципи между пръстите. С късите си крака крокодила се движи близо


Други реферати:
Отчитане на стоките и услугите в магазини Германос
Отчитане на финансовите активи в бюджетните предприятия
SWOT анализ на община Поморие като туристическа дестинация
Обучение и развитие на персонала в туризма
Потребителска оценка на хотели


Изтегли рефератаПотребителска оценка на хотели - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия