Ферма за отглеждане на червени калифорнийски червеи за производство на биотор

дълъг е 6-8 см.


В България отглеждането на лумбрикултурата в любителски ферми датира от 1996г.Тогава е внесено малко количество от червените калифорнийски червеи от Република Македония.

Постепенно отглеждането на лумбрикултурата намира голяма популярност в България.През последните две години в България се изградиха лумбрикоферми с промишлени капацитети.те произвеждат големи количества биотор, който е сериозна основа за развитието на биологичното земеделие в България.

Интересът към към отглеждането на лумбрикултурата расте и очакванията са за многократно увеличаване на броят на лумбрикофермите през близките години.Това се налага и от очакванията за бурното развитие на биологичното земеделие в България.

Технологията по се отглеждат червените калифорнийски червеи е взаимствана от Република Македония, където те се отглеждат от 20г.

Биоторът е органичен материал, получен в резултат на храненето на червените калифорнийски червеи с органични остатъци и пълното им превръщане в червееви фекалии.Материал, които е хумогенен, без миризма, богат на органични вещества и се използва като тор.

Той е суха, органична, рохкава, дребно гранулирана материя с тъмно кафяв цвят.червеите се хранят с различни видове животинска тор и други органични отпадъци.По време на храносмилателния процес, тези суровини се променят благоприятно както химически така и физически.Крайния продукт е “Биотор”, най-добрият обогатител на почвата, който осигурява всичко необходимо за растенията.

Три са основните аспекти на положителното му действие върху растенията:

  1. Хранително въздействие на макро- и микроелементи.


Други реферати:
Дънна платка
Компютърна кутия
Компютърна периферия
Едночипови микрокомпютри-Част1
Едночипови микрокомпютри-Част2


Изтегли рефератаЕдночипови микрокомпютри-Част2 - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия