Ферма за отглеждане на червени калифорнийски червеи за производство на биотор

леглото, с което ще се унищожат червеите или те временно ще избягат вън от лехите.Ферментирането на тора се извършва на камарите за съхранение.


2.3.Екологични условия

- температура-подържа се температура от 20-25 градуса Целзий.Критична за червеите е високата температура над 33 градуса, при която червеите умират.През зимния период червеите в леглата се защитават от ниските температури с полагане на дебел слой оборска тор(400-500мм), или чрез покриване на леглата с найлон.

- влажност-най-оптималната влажност за активност на червеите е 65-70%.Леглата се навлажняват на всеки 3 дни с количество, необходимо за тази влажност.

- светлина-тя е вредна за червеите, особено ултравиолетовите лъчи.За това червеите не са оставени на директна слънчева светлина.

- реакция на средата-подържането на “pH” се извършва с помощта на калциев карбонат и по-рядко чрез промиване на органичната материя 2-3 дни преди да се използва като храна.

3.РАЗДЕЛЯНЕ НА ЛЕГЛАТА

След 3 месеца от поставяне на леглото с калифорнийски червеи,броят на червеите е двойно по-голям.За 3 месеца червеите създават едно ново поколение.Така в едно легло за 3 месеца има 200 000 червея.Толкова голям брой единици на толкова малка площ от 2 кв.м не могат да живеят.За това леглата се разделят така, че от едно легло се правят две.Разделянето се прави по следния начин:

- първо леглото се нахранява с органичен тор, като се поставя слой от 50мм дебелина.За около 2 дни червеите от долния слой преминават в свжия нов


Други реферати:
Кратък тест по езикова култура
Входен тест-български език-6 клас
Български език и езикова култура
Елисавета Багряна
Тест за кандидат-гимназисти


Изтегли рефератаТест за кандидат-гимназисти - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия