Физиката през моите очи

Физиката през моите очи


Физиката е природо-математическата наука с широко приложение във всички сфери на обитаваният от нас свят,без която животът на съвременния човек е немислим.Законите на физиката са навсякъде около нас,и намират приложение във нашите дейности.

Една от най-интересните и мистериозни дялове на физиката за мене е Астрономията - Звездите, Планетите, Кометите и Сиянията.


Слънчева Система

Слънчевата система съдържа Слънцето, деветте планети, над 68 спътници на планетите и голям брой малки тела (комети и астероиди). Счита се, че Слънчевата система се е формирала преди 4.6 млрд. години в резултат на гравитационен колапс на слънчевата мъглявина - облак от междузвезден прах, газове и лед. С течение на времето по-голямата част от космическия прах и газ се събрали на едно място под действието на гравитацията и така се е формирало Слънцето.

От останалата материя - прах, лед и газ, впоследствие се формирали планетите, луните, кометите и астероидите. Слънчевата система се намира на около 26000 светлинни години от центъра на нашата галактика Млечния път в един от спиралните ръкави, по-близо до ръба на галактиката. Цялата слънчева система се завърта веднъж около центъра на галактиката ни за около 250 милиона години.
Други реферати:
Управление на човешките ресурси
Същност и подходи за изучаване на труда
Трудови злополуки. Основни форми на техническа безопасност
Система-човек, машина, околна среда , работна среда
Стимулиране на труда в предприятието


Изтегли рефератаСтимулиране на труда в предприятието - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия