ХасковоГеографско положение
Хасково е разположен в Южна България и е областен център. Намира се недалеч от границите с Турция и Гърция, което определя и ключовото му географско положение. През територията на Област Хасково минава най-бързият и пряк път, свързващ Европа с Азия и Близкия изток.

Любопитен факт е, че Хасково е на почти еднаква географска ширина с Рим (Италия), Барселона (Каталуния, Испания), Тбилиси (Грузия) и Чикаго .
ИсторияОт далечните години на своето възникване и до днес Хасково уверено върви по пътя си, воден от упоритостта, трудолюбието и съзидателната амбиция на неговите жители.
Наследил богатите традиции на миналото, днес градът успешно гради своя нов, модерен и динамичен облик. 

7 - хилядолетната  история  на  Хасково го нарежда сред най- старите селища в България. Според археолозите  първото поселение на територията на днешния град е  възникнало още в средата на новокаменната епоха /около 5 000 години пр. н.е/..

  Разположен на пътя, свързващ Запада и Изтока, в Хасково се отразява цялата история на Европа. Пътят е причина и за възхода, и за паденията, сполетявали тези земи. Тук траките оставят силен


Други реферати:
Лекции по маркетинг (пищови)
Маркетинг лекции
Маркетингови проучвания
Аграрен маркетинг
Хигиена на млеконадоя


Изтегли рефератаХигиена на млеконадоя - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия