Икономиката на познанието в творчеството на Алвин Тофлър

  1. Увод

1.Животът на Алвин Тофлър накратко

Алвин Тофлър е роден на 3-ти октомври 1928г. в Ню Йорк, САЩ. Той е един от големите американски икономисти, социолози и футоролози. Дете е в семейството на Сам и Роуз Тофлър. Заедно с Аделианда Елизабет Форел сключват брак на 29-ти април 1950г. Съпругата му взима активно участие в неговата изследователска и издателска дейност, придружител е при неговите пътувания и срещи.

Алвин Тофлър получава бакалавърска научна степен след като завършва Нюйоркския университет през 1949г. От 1956г. извършва научна дейност в областта на социалните прогнози, като по същото време е и преподавател в Корнелския университет. Паралелно с това работи и като консултант във фондация „Рокфелер” и в корпорацията „Интернационален бизнес и маркетинг”. Членува във фондация „Ръсел Слидж” и преподава в школата за социални изследвания.

Това, което го отличава най-вече от повечето интелектуалци е, че 5 години е бил обикновен работник преди да започне своята професионална кариера. Като възможна причина за този негов избор посочва нормалният стремеж на всеки млад човек да излезе от дома и да познае живота в един различен свят. Една от мечтите му е била да напише голям роман за живота на работническата класа. Фактът, че е бил политически активист и е пътувал из Юга в края на 40-те години на 20-ти век, му дава възможност да бъде сред народа (за когото фабриката се явява центърът на света), да се бори за неговите граждански права и организирането му. Самият Тофлър определя заводът като неговото висше учебно заведение.

Журналистиката се явява мостът, който свързва живота на работника и на писателя Алвин Тофлър. Бил е сътрудник в „Крисчън Сайънс Монтор”, във „Вашингтон стар”, в много други списания и дори в чуждестранната преса. Работил е и към редакторския състав на сп. „Форчън”.

Автор е на много книги, които изследват главно социалните, икономическите и политическите въздействия от технологичното развитие.


2.


Други реферати:
Централна парализа
Хранене при терминално болни
Субституираща (заместваща) терапия при наркозависими
Хигиена на храненето
Роля на ROS в развитието и терапията на злокачествените неоплазми


Изтегли рефератаРоля на ROS в развитието и терапията на злокачествените неоплазми - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия