Интернет–глобална свобода или глобален надзор

Интернет – глобална свобода или глобален надзор?


Изготвил: Деница Мирославова, XIIгкласИнтернет, глобалната технология, създадена от американските военни, свързваща целия свят по всяко време от денонощието. В момента се свързваш с хиляди и хиляди хора от всяка точка на земното кълбо, трябва само да знаеш английски и вече произведенията на великите писатели стават като отворена книга за теб, можеш да посещаваш всички по-големи музей и да разгледаш какво предлагат. Имаш възможността да събираш музика, картини, филми, само за 30 лв. на месец. Какво повече можеш да искаш? Чрез Интернет говориш с близките ти и да се виждате едновременно. Можеш да платиш сметките си, да откриеш нужната информация и винаги да знаеш какво ново има под Слънцето.

А дали Интернет е глобален надзор, това не мога да кажа със сигурност, мога само да предполагам, че да. Ето, преди около 4 месеца Microsoft се издъниха страхотно и доказаха на света, че те могат да влязат във всеки един компютър използващ Windows когато си поискат. Проблема стана с ъпдейтващата програма на Windows-a, без ничие разрешение сама е инсталирала вирус, съвсем незабелязано, и то на всички компютри по света, хубавото е, че се забеляза от рано и изчистиха вируса, имаше и наказани от компанията. Та, щом от Microsoft могат безпроблемно да се вмъкнат в нашите данни, прескачайки всякакви защити, то тогава какво ни остава? Да се предадем и да гледаме отстрани как някой се рови в нещата ни? Просто нямаме друг избор, не ние определяме правилата, някой измислил компютъра и другите решили, че го искат и хоп- бум на технологичната ера, после някой решил, че правителството му има нужда от по-сигурна връзка и създават the World Wide Web или така нареченото ни разширение-www (световна мрежа б.п.). И ето, че сега живота ни е немислим без компютър и Интернет, ние сме като наркомани, започваме с малко и после не можем да се спрем, дори и не се замисляме, че някой горе на стълбицата има достъп до всичко, което правим. Но това е цената, която трябва да платим за нашата глобална свобода.

Да, свободната ни мрежа определено е надзиравана зорко, уж да предотвратим нови покушения, или замисли в недоразвита още мисъл, но както казах, ние сме простите потребители и не можем да роптаем без доказателства, а ако имаме доказателствата, то тогава ставаме враг #1 за някого, седящ на високото място.


Други реферати:
Рискът да си различен
Хора много, а човеци малко
Рядка добродетел. Един мой враг
С розови очила
Родителите ми си имат свои представи за нещата, а аз–мои


Изтегли рефератаРодителите ми си имат свои представи за нещата, а аз–мои - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия