Какво е раят за мен


Задавал ли си си някога въпроса „Какво всъщност се крие зад бялата врата на рая” или „Къде е той” ..? Дали съществува наистина или това е илюзия, породена от човека.. Може би, наистина го има, може би думите на хората за прекрасните полета от зелена трева и чистото небе не са измислени и рая крие в себе си частичката нежност, която липсва на Земята.

Представата за рая се крие дълбоко в сърцето на всеки един човек. Тънеща в забрава понякога или заобиколена от болка, но я има.. Има я във всеки един от нас.. Защото всеки би искал да притежава добрината в себе си, да я раздава на околните.

С всеки изгрев на Слънцето се вижда и рая.. Когато лъчите му обсипят небосвода на небето, когато повее със светлина широките житни полета или докосне нежната длан на млада девойка идва и доброто.. идва раят.. Всеки път, когато морето погали бягащите крачета на малките дечица по брега.. Всеки път, когато нов живот се ражда и с него хиляди усмивки.. Всеки път, когато птица се докосне до вятъра и той погали душата и.. Всеки път, когато двама млади си дадат целувка в знак на тяхната любов и хиляди пеперуди за кръжат около прегърнатите им тела.. Всеки път, когато бъде нахранено някое бездомно животно и то се отблагодари с мил поглед..

Рая присъства и на Земята, стига сами да искаме да го видим.. Защото всяка извършена добрина ни приближава към него.

Но представата ми за отвъдното е по-голяма. Ето и началото на моята история..

Намирам се пред голяма бяла врата. Оглеждам се, няма нищо друго наоколо. Всичко е като един голям кръговрат. Чувам весели гласове, долавям усмивки, усещам прииждащото щастие.. И аз като теб се чудя от къде идва всичко това. Решавам да се престраша и да отворя бялата врата. В първия момент погледа ми е замъглен от силната светлина на Слънцето, но в следващия миг виждам голямо зелено поле, а върху него играят много хора, животни, птици.. Слънцето е усмихнато и не пари този, които реши да го погали.. Чувствам се както никога до сега. Имам енергия за много неща, усмивка стопля лицето ми, а всички, които виждам са ми познати.. може би някои от тях не съм виждал никога, но не се страхувам. Опитвам се да направя крачка напред и се случва нещо. Млада девойка, цялата в бяло, с руси коси, сини очи и венец от теменужки се приближава до мен. Може би мястото ми не е тук..? Но, не.. Тя ме хваща за ръката и ми намигва.. Започваме да бягаме, и бягаме, и бягаме.. Не се изморявам, не чувствам болка, а напротив.. С всяка изминала крачка силите ми стават повече и повече.. Може би раят наистина е нещо, което неможе изцяло да се опише с думи.. Но изведнъж се озовавам в планина. Всичко е покрито


Други реферати:
Същност на компютърното счетоводство
Счетоводство на предприятието
Елементи на организацията на счетоводството в предприятието
Документи и счетоводни записвания при отчитане на застрахователно-техническите резерви
Балансови изменения в резултат на извършени стопански операции


Изтегли рефератаБалансови изменения в резултат на извършени стопански операции - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия