Какво е за мен насилиетоНе знам! Боли ме! Предадена съм! Наскърбена и обезверена! Защо ли? Насилиха душата ми, ограбиха мечтите ми, осуетиха копнежите ми, предадоха ме. Заставиха ме да живея в техния свят, светът на сенките, на злото и позора.

Едва ли бих могла да преценя с точност кога започва и кога свършва съзнателният човешки живот. Всички перипетии, през които преминаваме, са необходими, за да каляваме духа си, решени докрай да се борим, да отстояваме с достойнство каузата си, но не можем. Пречките са все по-сериозни, преградите все по-трудно преодолими, хората все по-озлобени. В отчуждението и самозабравата си всички излишно се нараняваме, поставяме си капани, посягаме към чуждото, без дори да разбираме извършеното. Защо ли? Не знам! Живеем всички заедно, а сме толкова чужди един на друг. Вместо да се подкрепяме и обичаме, сме подвластни на силите на мрака. Любовта ни е чужда, нежността непонятна,а егоизма, студенината и насилието присъщи. Страшно е? Защо ли хората не осъзнават случващото се, а са твърдо решени да извървят своя позорен път? Нека! Аз ще се боря, защото моят път е различен, моят свят е друг и в него няма място за насилие, озлобление и страдание.

И така загубена в мислите си, се огледах около себе си. В стаята беше уютно и подредено, но мен не ме устройваше. Тишината ме убиваше, самотата ме потискаше. Натиснах копчето на телевизора, а там на синия екран красива говорителка информираше обществеността за поредното показно убийство. Изтръпнах! Превключих на другия канал, но и там лицето на следващия новинар подсказваше за нещо страшно – изчезнало момиче, обезчестено и убито, почернено семейство. Ядосах се и хвърлих дистанционното. Почувствах празнота и страх, страх от човечеството! Стана ми студено, треперех! Не могех да остана все пред този телевизор. Излязох от стаята си с надеждата да поговоря с някого. Но, уви! Баща ми ме посрещна с мраморно лице и с поглед, в който прочетох ужас, недоумение и болка. Досетих се! Във вестника отново се беше натъкнал на насилие – грабеж, корупция, отвличане, убийство, все едно. Погледна ме и сподели най- лошото, отново в историята се говореше за дете, превърнало се в жертва на озлоблението и аграсията на своите родители. Ужас!
Други реферати:
Теория на относителността на Айнщайн
Теория на относителността на Алберт Айнщайн – основни принципи
Термодинамика на мускули. Закон на Хил
Термопомпите-алтернатива за изгодно топло- и студоснабдяване
Термоядрен синтез


Изтегли рефератаТермоядрен синтез - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия