Какво е за мен насилиетоНе можех да остана в къщи. Не издържах. Реших отново да изляза, разчитах, че вятърът е способен на чудеса и ще успее да разсее мрака, мрака на насилието. Поех по тротоара, завих зад ъгъла и там видях в здрача поредната форма на насилие – младеж, непознал живота, готов за поредната доза наркотик. Поисках да извикам, а от устата ми не излезе нищо, цялото ми същество трепереше от болка. Болеше ме душата. За човечеството.

Накъде сме тръгнали и къде отиваме? Не знам! Толкова ли е трудно да бъдем хора? Как построихме този свят? За къде бързаме? На какво разчитаме?

Бърза човекът! Бърза да промени света! А има ли какво да променя? Останало ли е? Ще остане ли? Никой не знае, а и едва ли се интересува. Всеки се стреми към собственото си благиполучие, без да осмисля начините и средствата, с които го постига. Допуска ли грешки, наранява ли някого, замърсява ли нещо. Все едно! Важен е “прогресът”, “успехът”, а не цената.

Искам да намеря равновесието в живота – и не мога. Трудно успявам да се преборя с илюзията за постижимостта на хармонията в един несъвършен свят, обречен на вечни дисонанси в общуването и в конкретните проявления на доброто.

Иска ми се да вярвам, надявам се, че светът ще се промени и всички ние ще намерим свое щастливо кътче. И въпреки всички, и въпреки всеки има надежда, надежда за спасение на доброто, което човек носи още от рождение със себе си, защото това е мярката за мислещия индивид. То е истинското лице на обречената винаги да защитава красотата. И е проверка за трайността на чувствата – уязвими или постоянни, тръпнещо истински или скрити от зли очи и лоши помисли.


Други реферати:
Основи на управлението
Управление на промяната
Организация и управление на консултантска фирма Евролекс България ООД
Управление чрез резултати
Организация и технология на управление


Изтегли рефератаОрганизация и технология на управление - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия