Кучета

ИСТОРИЯ ЗА КУЧЕТАТА

I.Лабрадор

Лабрадора е една от шестте породи ретривъри (кучета донасящи дивеч). Родината им е остров Нюфаундленд, където техните прародители се занимавали с изваждане на пълните с улов рибарски мрежи от леденостудените океански води. В последствие кучета от Нюфаундленд са пренесени в Англия, където веднага намират мястото си като апортьори на дивеч. Англия регистрира породата официално, а и до днес там могат да се намерят най-качествените кръвни линии.

От Втората световна война до наши дни употребата на Лабрадор ретривъра, като работно куче става все по-голяма. Лабрадорите са едни от най-успешните кучета водачи на незрящи хора и помощници на инвалиди. Използват се като кучета планински и водни спасители, както и в издирването на хора след земетресения, атентати или други случай довели до срутване на сгради. Лабрадорите са също и “митничари” работят по летища и Контролно пропусквателни пунктове, като издирват наркотици, взривни вещества, пари и т.н Лабрадора има уникално силно обоняние, което му позволява да надушва туморни образувания или да надушва покачването на био химичните преди пристъп при хора страдащи от епилепсия.

Лабрадора е един прекрасен компаньон – член на семейството, който обожава общуването с хора, децата и винаги повдига настроението, защото непрестанно е щастлив. Лабрадора лесно се адаптира и живее в градска среда. Не е агресивен към хора или други животни. Обожава водата.

Лабрадорите са изключително интелигентни. Но трябва интелекта и изключителната им енергичност да бъдат насочени към нещо полезно, иначе лабрадора сам си измисля занимания и рискувате да заварите къщата си във вид, като този:
Други реферати:
Ние сме различни, но мечтите ни са общи
На учителя с любов
Моите родители
Може ли да обичаме някого и същевременно да го осмиваме
Моят Бащин дом


Изтегли рефератаМоят Бащин дом - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия