Маркетингова политика на McDonalds в България

възможностите за по- ниски цени в сравнение с конкурентите на основата на минимизиране на производствените и маркетинг разходите7.

Ефективно сегментиране- McDonald's е открил и прави всичко възможно да задоволява колкото се може по- добре потребностите на следните сегменти:

  • Сегмент непушачи- за тях се създава специфична приятна атмосфера на чистота и уют, като за тази цел никъде в търговските помещения няма пепелници. Пушенето е разрешено само навън, през лятото.

  • Сегмент деца- това е основен за компанията сегмент, за привличането на който се създават специални детски менюта с играчки- герои от актуални и известни на децата анимационни филмчета, сменящи се всяка седмица. Колекционирането е важен елемент от създаването на привързаността на детето към фирмата. Освен това се оборудва специална зала за игра с приказен интериор вътре в заведението, а в прилежащите площи винаги има игрална площадка с катерушки, пързалки, надуваеми замъци за скачане и т.н.

  • Сегмент притежатели на лични автомобили- с оглед на това, че автомобила е широко навлязъл в нашия живот, за привличането на този тип потребители McDonald's винаги отделя широки площи за паркинг. За целта функционира и McDrive, т.е. отдел, където направо от автомобила шофьорът може да си купи бургер.

  • Сегмент лица с ниски и средни доходи- стана дума вече за относително ниските цени на продуктите.

  • Сегмент делови хора с ограничено свободно време- за тях McDonald's е създал прочутата с бързината и коректността си технология на обслужване.

  • Сегментиране на база специални поводи на потребителско поведение- например само през лятото се предлага безалкохолна напитка с много лед в пластмасова кутия с капаче за задържане на студенината и сламка.


Други реферати:
Априлското въстание 1876 г.
Стара българска литература
Съвременен аспект на делото на Кирил и Методий
Балканите във Втората световна война
Митът за Едип и родовата вина


Изтегли рефератаМитът за Едип и родовата вина - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия