Моята позиция по проблема за произхода на човека

1.Проблемът за произхода на живота, за неговата същност и специфика са занимавали хората от дълбока древност.Застанал на върха на пирамидата на еволюционното развитие, човекът се опитвал да разкрие една от най – големите загадки на природата.В цялата история на този проблем се водила непрекъсната борба между двете основни направления – материализъм и идеализъм. Най-добрите умове на всички епохи са се опитвали да намерят разрешение на въпроса: какво е човекът; какъв е обкръжаващият го свят; каква е същността на битието на човека в света? И нито на един от тези умове не било съдено да открие Истината.

Много философи признавали честно, че не могат да достигнат до окончателен отговор на тези "проклети" въпроси и се задоволявали с това да смятат въпросите за по-важни от отговорите.

Някои обаче не се примирявали с относителната истина и чувствайки, че тя е изпълнена със скептицизъм или догматизъм, продължавали да вървят напред и се издигали стъпка по стъпка в своите търсения на абсолютната Истина. На някои от тях дори се струвало, че накрая са открили тази Истина. Но така ли било всъщност? Не била ли тази истина все пак само относителна? Не са ли погрешни самите изходни начала и ориентири на тези търсения?

Други реферати:
Статистически изводи и заключения
Статистика
Статистическа проверка на хипотези
Статистика-лекции
Статистическа проверка на хипотези


Изтегли рефератаСтатистическа проверка на хипотези - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия