Не на насилиетоНЕ на насилието

Есе


България влезе в Европейският съюз през 2007 година, с надеждата, че ще се решат всичките й проблеми. Проблемите с бедността, корупцията, здравеопазването, образованието и престъпността. Уви, надеждите на милиони българи се изпариха. За това, много хора продължават да стягат своите куфари и да се възползват от международните си паспорти.

С огорчение виждаме насилието и издевателството на държавата върху обикновения човек. Това са несправяне с престъпленията, отвличанията, корупцията. Също така се води една необявена война по пътищата, където загиват стотици невинни хора. Всичко това ни кара да се запитаме грижи ли се държавата достатъчно за нас?! Тя наша майка ли е, или мащеха?! Пътната мрежа трябва да стане много по – добра и безопастна, а също така да се промени съзнанието на шофьорите. За красивата ни природа е нужно да се спре нейното замърсяване. Напредналите технологии дават тази възможност. От домашното насилие страдат много беззащитни жени и деца. Бедността и алкохола са едни от причините за това. Но тези проблеми не могат да се решат с магическа пръчка и с влизането ни в Европейския съюз. Всичко това зависи, както от политиците, така и от самите нас.

Насилието има много форми и прояви, но аз като млад човек желая от все сърце държавата да застане на страната на обикновения човек, а не на мутрата и бандита с пари. Така България да стане свободна, силна и богата държава, като всички от Европейското семейство, да ни гледат с уважение!


КАК ДОКОСВАНЕТО ДО КРАСОТАТА НА ПРИРОДАТА ПРОМЕНЯ ЧОВЕКА СПОРЕД ПЪТЕПИСА „ДО ЧИКАГО И НАЗАД”Други реферати:
Видове конфликти
Внимание
ISA шина
България по време на балканските войни и по време на Първата световна война
Законодателна техника.


Изтегли рефератаЗаконодателна техника. - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия