Нов начин за измерване

Проучване на самолетните превозвачи


Връщаме се към полетите до Париж, между които трябваше да бъде избрано. Това проучване е за оценката на пътниците за трансатлантическите полети В-707 и В-747. основните фактори, които се вземат в предвид са време на излитане, точност на пристигане, брой спирки и отношение на пресонала. Значението на типа на самолета е от значение само за бизнес-ориентирани пътници. Значението на типа самолет е в рамките на 10% от общата полезност. Проучването на превозвача включва 27 различни профила, от които се избират два.


Проучване за подмяна на гуми


В обединеното измерване проучването за подмяна на гуми е част от по-голямо изследване, предназначено за тестване на реклами на марки автомобилни гуми. Възложителят на проучването е заинтересован към всеки един от анкетираните, които е проявил интерес към някоя от естояите реклами.

70% от анкетираните смятат, че важни фактори при избора на гуми са цената и максималния пробег. От друга страна марката не играе съществена роля при техния избор.

В това специално пручване са подготвени 25 профила, сортирани в карти от седем категории. Използва се съшо метода на ортогоналем масив, тъй като са избрани 25 от 625 профила.


Употреба на обединеното измерване

Трите предходни проучвания нахвърлиха повърхността и маркетинговите прблеми, в които обединените измервания могат да се използват. Например могат да бъдат получени потребителски оценки за:


Формула за нов продукт, включваща промяна на физическите и химическите характеристики на продукта

Дизайн на опаковката, марка и промоционални копия на продукта

Ценообразуване и алтернативи за марка


Други реферати:
Същност на банковия мениджмънт
Същност на процеса общуване
Теоретико-методически въпроси на Инвестиционните фондове и тяхното функциониране
Същност на дистрибуцията
Фундаментална икономическа теория


Изтегли рефератаФундаментална икономическа теория - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия