Нов начин за измерване

Описание на нови продукти или услуги

Алтернативен дизайн за продукт или услуга

Предходните примери подчертаха вероятността за покупка, но всеки критерии може да се използва и поотделно, например могат да се използват някои от следните критерии:

Най-добро съотношение качество-цена

Удобство при употреба

Пригодност за определен тип потребители, или за конкретна крайна употреба

Характерни психологически образи


Моделиране на сапуни


В едно пручване изследователите свързали психологическите образи с физическите характеристика на сапуни за крайна употреба, това проучване е лабораторно и е проведено за производител на сапуни.

При проектирането на сапун се вземат в предвид тегло, размер, форма, цвят, аромат, интензивност. На пръв поглед незначително, но добре проектирания сапун може да се окаже водещ продукт за комапнията производител. Учените проектирали сапуни с цвят форма и интензивност изградени чрез комбинации от експериментални фактори. Анкетираните разгледали всеки от сапуните и го оценявали по няколко признака – овлажняващ, дълбоко почистващ за мазна кожа, дамски или мъжки део-сапун. Данните от проучването са анализирани чрез техники на обединено измерване. Проучването показва, че вида и аромата са най-важните променливи, допринасящи за употребата на този продукт, а интензивността на аромата играе сравнително малка роля при избора на потребителите.

Това изследване показва възможността за промяна на различни физически променливи. По-задълбочените познания за тези промени могат да дадат възможност за създаването на лабораторна техника за синтез на цвят, аромат и форма, за да се получи сапун, които да е близък до предпочитанията на голяма част от потребителите. Този метод може да се използва и за други класове продукти.

Описание на нови концепции


Други реферати:
Аз съм българче–повод за гордост и срам
Нищо в живота не е състояние да ме свали от седлото
Моята мечта за България
Европейска интеграция в образованието
Нравствените послания на 10-те Божи заповеди


Изтегли рефератаНравствените послания на 10-те Божи заповеди - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия