Облеклото на Деловия човек

Облеклото на Деловия човек


По дрехите посрещат ... – всички знаем тази поговорка, актуална и в наши дни. А в океана на живота, при срещи, особено делови, се оценява не само костюма, но и аксесоарите, които го съпътстват...

Следва да насочим цялото си внимание към тях. Преди всичко, трябва да бъдат максимално качествени. Забравете за другите изделия, освен ако не искате да се компрометирате пред колегите и партньорите си. Качество, сдържаност и елегантност – именно такова впечатление трябва да създават допълненията на деловия човек, било то като елементи на облеклото, украшения или канцеларски материали.

Времето, когато мъжът е можело да осипе себе си и облеклото си с накити и това да не се сметне за лош вкус вече отдавна е отминало. Сега украшенията изразяват точно обрантото, признак за вкус. В списъка на необходимите неща, които се смятат за част от имиджа на съвременния бизнесмен, вилзат и аксесоарите. Те трябва да го подчертават и да подсказват дори за ранга му.

Например: ключодържателя, колана, портфейла, органайзера, писалката, запалката, табакерата, визитника, очилата, ключовете. Успешното и в същото време ненатрапчивото подчертаване на стила с помоща на всички тези елементи не се отдава на всеки. Разбира се, тези които прижават добър вкус не се влияят от това, дали останалите се подчиняват само на законодателите в модата. От части те могат да бъдат непредсказуеми и изобщо да не съответстват на консервативния делови стил.

Остават няколкото прости правила, които никога не се променят.
Първо, скъп костюм и марков часовник – това определено е задължитлна униформа. Второ, всички украшения, които носи мъжът винаги са знак за определено послание, което лесно може да се разтълкува. За това е добре да се знае при избора на украшение, как се носи то и на среща с кого. Предпочитани са тези, изработени от най-мъжествения благороден метал – платината. Освен това вие трябва да сте уверени не само в добрия си вкус, но и в самия себе си. Иначе по-добре не слагайте нищо, освен часовник.

Часовник
Часовникът, това е най-важният, скъп и престижен аксесоар за деловите мъже. В класическия делови стил са предпочитани елегантните механични часовници със стрелки и кожена каишка. Кварцовите са по-практични и лесни за употреба, но механичните са по-престижни.


Други реферати:
Позитивното мислене и харизматичността в работата на педагога
Педагогически изисквания към урока
Проблемни ситуации между учител и ученик
Ранен детски аутизъм
Религия и възпитание


Изтегли рефератаРелигия и възпитание - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия