Описание и категоризация на хотел Рила-Боровец

Местоположение и дейност на „Рила”- хотел категория „четери звезди”


Отличните възможности за практикуване на зимни спортове привличат хиляди любители на планината от страната и чужбина. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

Тъй като климатът в курорта Боровец е умерен, прохладо лято (средна юлска температура 15.2оС ),  зимата е мека и с много снеговалежи (средна януарска температура 4.8оС), здравословният климат превръщат курорта в привлекателно място за почивка. И затова „Рила” е един от най-предпочитаните от туристите.
Разположение на хотела:
Четиризвездният хотел "Рила" е най-впечатляващият хотелски комплекс в Боровец и се намира точно срещу средната от ски пистите в комплекса.

Намира се в самото подножие на ски пистите и на 200 м от Кабинковия лифт, на 50 м от 4-седалков лифт “Мартинови бараки” и на 50 м от 4-седалков лифт “Ситняково” Експрес.

Описание на хотела

Построен през 1990 г. по оригинален френски идейно-архитектурен проект, той е един от най-големите на Балканския полуостров. Хотелът разполага с добър избор от барове и ресторанти, като известните ресторанти "Рила" и "Искър", бар-тераса "Панорама", нощния бар, дискотека, "Лоби бар". Хотел "Рила" предлага всички удобства за провеждане на бизнес семинари и конференции.

Хотел „Рила” се състои от две основни сгради „близнаци” свързани помежду си с фоайе, всяка по 11 етажа, но със скосен покрив надясно. Пред хотела гордо се ветреят стойки със знамена.

Разтояние на хотел „Рила”-Боровец


- от Пловдив на около 110 км


Други реферати:
Аритметични изрази и формули в MS Excel-6 клас
Моралните конфликти в бизнеса и начини за тяхното разрешаване
Възпитание за демократично гражданство чрез програмата Здраве чрез движение сред природата
Връзката между мислене и реч-Вигоски
Икономическото развитие и мястото на образованието


Изтегли рефератаИкономическото развитие и мястото на образованието - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия