Отношенията между Русия и НАТО

Отношенията между Русия и НАТО

През декември 2000 г. в рамките на заседанията на Постоянния смесен съвет на министрите на отбраната и на външните работи на страните-членки на НАТО се срещнаха с руските си колеги, маршал Игор Сергеев и министър Игор Иванов. Участниците приветствуваха напредъка, постигнат в диалога между Русия и НАТО след сесиите през май и юни, когато бяха осъществени и първите официални срещи на Постоянния смесен съвет на равнище министри след въздушната кампания на съюзниците. Тези срещи отбелязаха и разширяването на работните връзки на Русия с НАТО след едногодишно прекъсване поради различия по кризата в Косово.

И министрите на отбраната, и министрите на външните работи потвърдиха своята готовност да работят за установяването на силно и стабилно сътрудничество чрез Постоянния смесен съвет връзки с цел да бъдат заздравени сигурността и стабилността в евро-атлантическата зона, както е записано в Основополагащия договор от 1997 г. за отношенията между НАТО и Русия . В свое изказване на срещата на министрите на външните работи генералният секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън изтъква, че "основното послание на този документ остава все така валидно" и че Постоянният смесен съвет "е едно от най-важните нови институционални структури, възникнали в периода след студената война".

Министрите на отбраната, които се срещнаха на 5 декември, се съсредоточиха върху приоритетите в сферата на отбраната и военната дейност. Те постигнаха споразумение по работна програма, свързана с издирвателни и спасителни дейности по море, и обмениха мнения относно реформата в отбраната и преструктурирането на въоръжените сили на отделните държави, като се договориха да продължат дискусиите и да обмислят възможните начини за разширяване на сътрудничеството в тази сфера. Министрите приветствуваха


Други реферати:
Типове медийни комуникации.
Умение да представим себе си. Комуникации във връзка с кариерата
Умението да представим себе си.
Умението да представим себе си
Умението да убеждаваме. Направляване на разговорите в обществото. Манипулацията


Изтегли рефератаУмението да убеждаваме. Направляване на разговорите в обществото. Манипулацията - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия