Посещението на Путин и външната политика на България спрямо Русия


Днешните връзки между България и Русия са силно обременени от някои аспекти на двустранните ни отношения в миналото.

Обединяват ни общи духовни и културни традиции, езикова близост, в основата на която стои великият подвиг на еднакво почитаните в Русия и България Свети свети Кирил и Методий.
Най-ярките страници от съвместната ни история са свързани с подкрепата на освободителната борба на българския народ, когато руските доброволци са се сражавали за България. Тези години отбелязват един важен етап в утвърждаването на гражданско общество в Русия.
Тогава рамо до рамо с българските опълченци руската армия е извоювала всяка педя свободна и независима България. Даже след векове сраженията на Шипка и край Плевен ще останат в историята. А истински народните завоевания - чувството за единение, проявената твърдост и героизмът, завинаги ще се пазят в нашите сърца.”

Независимо от противоречивите мнения по повод посещението на Путин и неговите изказвания в страната ни, до голяма степен външната политика на България спрямо Русия се основава на икономически интереси, базирани на дългогодишната обща история между двете държави.
Други реферати:
Аналитична обработка на документи
Културно наследство и постмодерна култура
Примерен бизнес план на модно ателие
Българо-латински речник
Езикознание


Изтегли рефератаЕзикознание - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия