Предимства и недостатъци на Интернет

Предимства и недостатъци на Интернет


Хората използват Интернет непрекъснато в своето ежедневие. Интернет има както много предимства така и недостатъци. Според мен предимствата са значително повече. Интернет е място, където човек може да получи информация, за всичко което го интересува. Може да гледа любим филм или да слуша любима песен. Всеки ученик може да намери материал за училище или да подготви соята домашна работа.

Например миналата учебна година имах да пиша доклад по география за европейска държава. В Интернет аз намерих нужната ми информация за избраната от мен страна, а също така и много снимков материал, карти и сххеми, които ми бяха много позлезни.

Чрез Интернет човек може да общува със своите приятели. Аз лично всекидневно използвам ICQ и Skype. Там коментираме и дискутираме с приятели за училище, разбираме се за излизане. Според мен Интернет е едно от най-използваните средства за комуникация, след GSM-ите, разбира се.

Не бих могла да си предствя живота ми без Интернет. Когато няма какво да правя винаги намирам някой интересен сайт, където да уплътнявам времето си. Едни от любимите ми сайтове са: kefche.com marmalade.com както и много други, в които има вицове, игри и всякакви забавления.

Интернет има и своите недостатъци. Цялата информация ни е представена наготово. Ние не полагаме никакво усилие за търсене. Просто пишем ключова дума и материалът вече е пред нас. От една страна това е предимство, но от друга и недостатък. Предимствое, защото така е много лесно за човек, но е и недостатък, защото не се развива мисловната дейност. Просто всичко човек получава наготово.

Не бих могла да си представя живота в 21 век без Интернет. Интернет има и предимства, и недостатъци. Факт е обаче, че е неразделна част от живота на съвременния човек.


Други реферати:
Организиране
Парно отопление
Онлайн обучение
Пазарни дефекти и регулиращата роля на държавата
Отчет за изпъление на годишния план. Приватизация 2004 година


Изтегли рефератаОтчет за изпъление на годишния план. Приватизация 2004 година - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия