Предназначение и основни техники в POWER POINT

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ОСНОВНИ ТЕХНИКИ В POWER POINT.СЪЗДАВАНЕ НА ПРЕЗЕНТАЦИИ.ВЪВЕЖДАНЕ И РЕДАКТИРАНЕ НА ТЕКСТ.ИЗПОЛЗВАНЕ НА СТРУКТУРИ.


1.Предназначение


Power Point е приложение за организиране и разглеждане на презентации.Програмата позволява да се създадат слайдове съдържащи текст , таблици , диаграми както и фотографии.Могат да бъдат създавани презентации за обучение , бизнес-планиране, представяне на отчети от различен характер , управление на проекти и маркетинг.


2.Запознаване с прозореца на Power Point и общи понятия

Приложението Power Point се стартира по всички възможни начини по които се стартира всяко приложение под Windows.Най-често срещания начин за стартиране на Power Point е да използвате бутона Start / All programs.


2.1.Основни понятия

- слайд (фолио) – страница от презентацията

- файл с дизайн – файл образец , от който се вземат параметрите за текущата презентация

- шаблон за дизайн – професионално изработени формат и цветова схема

- Slide Layout – предварително дефинирани схеми за слайдове


2.2.Елементи на прозореца на Power Point

Прозореца на приложението представлява област от екрана , в която се визуализират програмата Power Point и прозореца на презентацията.Прозорецът на приложението съдържа много компоненти които са общи за всяка програма от пакета Microsoft Office XP – като заглавна лента, лента с менюта, лента с инструменти ,панела на задачите, лента за състоянието и други компоненти , уникални за Power Point – като бутони за различните изгледи, панел Slide, панел Notes и др.Прозореца на презентацията е електронно платно , върху което се въвежда текст , чертаят се фигури , създават се диаграми , добавя се цвят и се вмъкват обекти.

В своята най-долна част прозореца на презентацията притежава бутони за различни изгледи.Изгледите позволяват да разглеждате презентацията по различни начини

- изглед Normal View – това е изгледа който се отваря по подразбиране.Съдържа текущия слайд, страница Outline и страница Slide, съдържаща миниатюрни изображения на всички слайдове от презентацията, както и панел за добавяне на бележки.В този изглед може да се работи с текста, графиката ,звука , анимацията и други ефекти.

- изглед Slide Sorted – в този изглед всички слайдове се подреждат по цялата ширина и дължина на екрана, така че може да се разгледа цялата презентация , да пренаредите слайдовете или да добавите преходи между тях.

- изглед Slide Show – в този изглед може да се прегледа самото шоу, показвайки всеки слайд на цял екран. В този изглед може да се види резултата от зададените преходи както и всякаква анимация или звукови ефекти добавени към презентацията.Навигацията в този изглед може да се извърши като се използват опциите на контексното меню.


Други реферати:
Морфохидрографска характеристика на Верила планина
Картография
Kултът към личността на Чаушеску
История, структура и съвременно управление на система Архиви в България
Китай през 30-те години на ХХ век


Изтегли рефератаКитай през 30-те години на ХХ век - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия