Приятелството

Приятелството

(есе)

В своето забързано ежедневие , много хора мислят единствено за материалните неща в живота си. Повечето от нас живеят за да трупат пари и предмети , без да осъзнават нещата , за които наистина си струва да живее човек . Едно от тези неща е приятелството.

Един истински приятел е по-ценен дори и от най-скъпата вещ,защото това което той може да направи за теб в труден момент е несравнимо по скъпоценност дори със всичките пари и скъпи предмети.Приятелството не случайно е една от човешките ценности , то е чувство , отношение , привързаност то няма заместител. Истинските приятели се срещат рядко , но веднъж намериш ли такъв притятел , той остава за цял живот.Приятелство с пари не се купува , хора които да ти се прявят на приятели можеш да срещнеш , но истински такива в замяна на пари и предмети никога . Един спечелен приятел е една нова изкра за която си струва да живееш.

Разрушената дрижба оставя празнина , която нов приятел не може да запълни. Отношения на истинско приятелство трудно се изграждат , но както всичко хубаво в този живот лесно могат да се разрушат. Приятелската среда е като втори дом, семейство на чието рамо можеш да разчиташ в трудните моменти от живота.”Приятел в нужда се познава”, ситуация която безпогрешно показва кои са истинските ни приятели и кои са просто познати.Изпаднеш ли в трудна ситуация само истинският приятел ще бъде до теб и ще ти подаде ръка . Ще направи всичко по силите си за да ти помогне.

Понякога е трудно да разкриеш човекът, които ти се прави на приятел,понеже много хора владеят способността да бъдат двулични.Такива хора са с теб не заради приятелското чувство а единствено заради изгодата , каквато и да е тя. Престанеш ли да си им необходим те изоставят и повече не те (познават) (търсят).

В днешният динамичния и модерен свят, често се сблъскваме с редица трудности , с едни можем да се справим но други са непосилни за нас. Двете неща които могат да ни помогнат са семейството ни и нашите истински приятели.За да се справим с трудните моменти и да се чувстваме емоционално пълноценни ние се нуждаем поне от един истински приятел. Намерим ли го веднъж ние трябва да дадем всичко от себе си за да запазим приятелството си. Приятелството е не само да очакващ но и да даваш, затова ние трябва да се онасямае така с приятелите си както бихме желали те да се отнасят с нас.Други реферати:
Видове прости и сложни изречения в Българския език
Как се пише есе
Active & Passive voices
Reported speech
The Rockies


Изтегли рефератаThe Rockies - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия