Приятелството

Докато си млад може би имаш приятели -разчиташ на тях и вярваш, че ще останете такива за винаги, но идва един момент в живота, или по скоро, идва в един момент живота и ви грабва и разтърсва, стоваря върху главите ни разни отговорности и приятелствата просто се разпада. Бавно и лекичко без да осъзнаваш губиш връзка с любими хора, а  започваш да създаваш нови връзки, вече с не чак толкова любими, но необходими приятели. Това не означава, че не можеш да намериш сродни души и след 20 годишна възраст. Просто живота се завъртя толкова бързо около нас, че не можеш да се спреш и станеш толкова близък с някога както е било някога.

Боли когато губиш ценни приятелства,  но когато те искат да си тръгнат от теб,  не бива да ги спираш. Явно всеки си има причина. Дори и да не разбираш , все пак нямаш сили да на промениш нещата. Няма как да насилиш някой против волята му. Всеки избира сам за себе си, как и с кога да споделя живота си. Тук искам да спомена, последният такъв приятелски срив  с наш най-добър приятел, който просто каза сбогом забравям Ви. Не знам как е успял,защото не мога да режа спомени от миналото си и да слагам край на познанства от дълги години. Той имам причини, ние нямаме избор.

Животът винаги има две страни: хубава и лоша. Губиш някого,  печелиш друг, забравени хора се връщат, а други просто се прибират от далеч. Имам  си максима: на една лоша случка в живота, се равняват две добри, важното е да извличаш  максимума на положителните моменти и да не се предаваш на лошите.

Приятелствата се променят поради ред причини: промяна в човека отсреща, промяна в самите нас, близки и далечни разстояния, появата на друго по-силно приятелство, единия иска нещо повече от “само” приятелство… но най-важното е какви хора са близки за нас! Защото е възможно някои да ни е близък, а в същото време да е най отритнатия от обществото (в което сме ние и той), да е най-незаконния човек на света. Важното е да ни докосне по някакъв начин. Понякога се доверяваме на най-неподходящия човек само защото е улучил правилното време, правилното място… Ето защо се рзвалят и приятелства - защото правилния човек е попаднал в лош момент Приятелства се развалят заради разстояния, но ако човека не ни липсва достатъчно, дали ни е бил “голям” приятел?

Аз например мога да се отрека от приаятел на секундата ако той извърши нещо НЕДОПУСТИМО за мен. В случая причината ще е различия в ценностите ни. Да бих искал да разбера защо би го направил, но той вече няма да е мой близък… А също така мога да стана приятел с човек който познавам от 5 мин, но лошото в случая е, че хората са лицемери… никога не се показват. Усещам се, че и аз ставам такъв… защото нямам проклетата свобода да бъда такъв какъвто съм. Все завися от някого. Ето за това се развалят приятелства заради лицемерието и заради лъжата с която живее целия свят,


Други реферати:
Бизнес план на мандра
Динозаврите
ДНК, гени и еволюция
Доклад за зайците
Доклад за млякото


Изтегли рефератаДоклад за млякото - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия