Приятелството-за малкото добро отвръща се с голямо

2


,,За малкото добро отвръща се с голямо’’


Всяко едно живо същество е дарено с това благородно качество наречено добро.Освен него, навсякъде около нас, съществуват и други лоши качества.Това са : злото, лицемерието, омразата.Още от древни времена, до днес.Те по всякакъв начин се опитват да се промушат, да надделеят над доброто, но то почти винаги побеждава.Това е много добре изобразено в приказките, басните, случва се и в живота.

Когато човек прави добрини, независимо какви са те, големи или малки се чувства щастлив, доволен че е помогнал на изпаднал в беда.И нека не забравяме, че малкото добро, отвръща се с голямо.Може да стане така, че на този, който е правил добри неща, да се случи нещо лошо, и тогава идва благодарността и връщането на неговото малко добро с голямо.

Ние трябва да ценим това качесто и да не позволяваме на злото да надделее в нас, защото, доброто се връща с добро, а злото със зло.

Правете добро, за да се чувствате щастливи.Добрият човек изглежда винаги красив и слънчев.Красотата е събрана в една малка скъпоценна кутийка – неговата душа.Тя се оглежда в лицето му.

Не забравяйте, че ,,малкото добро отвръща се с голямо’’!!!Обикновенно приятелите си приличат по характер. Не може един добър и един лош човек да бъдат другари. Дори и хората, които изповядват различни религии или са от различни раси, с различен цвят на кожата, могат да бъдат прекрасни и верни приятели. Достатъчно е да имат еднакво разбиране за това, кое е добро и кое е лошо, кое е истунско и кое е безмислено. С приятел можеш да споделиш всичко, което те вълнува, дори и нещо,което не си със собствените си родители. Добрият другар ще те изслуша, ще поеме част от мъката ти, ще ти подаде ръка за помощ в наи-трудния момент, даже ако той самият е в беда. Неслучайно има поговорка “Приятел в нужда се познава.”

Често между приятелите възникват спорове и противоречия, но това не означава, че връзката между тях е прекъсната. Те намират сили да си простят и да се сдобрят.

Приятелството много трудно може да се разруши, но понякога и това се случва. Причините са наи-различни. Ако някой се е променил, станал е по-груб, арогантен, досаден, отегчителен и не се разбира със събеседниците си, трудно може да бъде изтърпян. Често алчността и завистта пречат на добрите взаимоотношения. Понякога трети човек също може да развали една дружба.


Други реферати:
Радиоформати в България
Развлекателни предавания на българските телевизии - анализ
Регулацията на жълтата преса в България - етика, морал и право
Редакционно-издателски анализ на речник.
Реклама в радиото


Изтегли рефератаРеклама в радиото - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия