Психологическа характеристика на деца от детски домове

Информация


за

Антон Йорданов Петров

възпитаник на ДД“Юрий Гагарин“гр. Ямбол

Възпитаникът има стабилно психологическо и физическо развитие. От много години живее в Дома и има изградени добри контакти с връсниците си и с персонала. Проявява екстровертен тип на поведение, но се забелязва липсата на постоянство при приятелските връзки. Изключително свободолюбив характер, не приема мнението и съветите на хората около него. Старае се да следва плановете си и поставените му задачи. Агресивното поведение е често срещано, най вече при контактите му с противоположния пол. Антон няма добре изградени приятелски връзки в Дома. Нуждае се от приятел, на който да има силно доверие и съпричастност към проблемите му.

Антон е ученик в 11 клас в ПГПСТТ“Н.Вапцаров“. Проявява негативно отношение към учебния процес, не ходи редовно на училище. Има възможности да завърши учебната година и да продължи да учи по-нататък, но няма желание от неова страна. Няма никаква мотивация и амбиции относно професионалната си реализация, свързана с изучавана професия.

След един месец Антон навършва пълнолетие. Има реалистични и изпълними планове, относно животът му извън Дома. Има добри битови умения, добра лична хигиена. Има шансове за много добра социализация извън институцията.

Социалното поведение може да се определи като задоволително, с изключение на липсата на самоконтрол при проблемни ситуации и конфликти. Няма контакти с близки или роднини.

Личният лекар д-р Стаменов е направил всички необходими изследвания и профилактични прегледи.


Други реферати:
Обща характеристика на цените
Определения на термини по маркетинг
Основни категории на маркетинга
Оценка на маркетинговата комуникация.
Пазар на продукти с инвестиционно предназначение


Изтегли рефератаПазар на продукти с инвестиционно предназначение - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия