Психологическа характеристика на деца от детски домове


Информация


за

Силвия Данаилова Стойнева

възпитаник на ДД“Юрий Гагарин“гр. ЯмболСилвия е настанена в Дома преди десет години. Детето е с добро психическо и здравословно състояние. Силвия има дъщеря, настанена в институция, която много рядко проявява желание да вижда. Това е сериозен проблем, над който трявба да се работи. Силвия често проявява вербална и физическа агресия, спрямо другите деца, и в същото време тя се чувства пренебрегната от тях. Има контакти със някои от съучениците си, както и с други хора. Няма приятели в Дома. Често участва в конфликти, но като цяло има прилично поведение. Социалните и контакти с роднини се ограничават до срещите и със по-голямата й сестра, не желае да вижда майка си и баща си. Има добри взаимоотношения с персонала на Дома, участва в някои от инициативите, но като цяло не желае да поема отговорност.

Социално- битовите умения са добре овладени. Има добра лична хигиена, облича се добре, има добър външен вид.

Силвия е ученичка в ПГ по лека промишленост-10 клас. Има големи пропуски в изучавания материал, не посещава редовно училище, липсва достатъчна мотивация за по-нататъшна професионална реализация. Има потенциал да завърши учебната година и да продължи в следващия клас.

Личният лекар д-р Стаменов е направил всички необходими изследвания и профилактични прегледи. Силвия е в добро физическо състояние.Други реферати:
Вниманието-психично явление
Връзка мотивация-отговорност
Възникване на привързването
Възприятие
Въображението-психичен познавателен процес


Изтегли рефератаВъображението-психичен познавателен процес - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия