Психологическа характеристика на деца от детски домовеИнформация


за

Марияна Нотева Радева

възпитаник на ДД“Юрий Гагарин“гр. Ямбол


Марияна е на единадесет години и от четири години е възпитаник на Дома. Има добро физическо развитие. Психическото й състояние е стабилно. Марияна проявява интровертно поведение. Не е агресивна, няма конфликти с другите деца. Поведението й е добро, има приятели сред децата, липсва грубо и агресивно поведение спрямо тях или персонала.

Детето е в пети клас в ОУ“Николай Петрини“. Има назначен ресурсен учител. Справя се добре с материала, има добра памет и сравнително лесно освоява преподаваното учебно съдържание. Старае се да не допуска грешки. Има нужда от по-голямо внимание спрямо уроците, но с някои от задачите се справя и сама. Успехът й е добър и ще продължи да учи в шести клас.

Социалните контакти на детето са предимно с децата от Дома, както и с нейната майка, която често идва да я взима. Детето чака с нетърпение тези срещи и очевидно те имат положително влияние.

Основните умения за самообслужване са на добро ниво, облича се самостоятелно, храни се, взима душ, почиства си стаята. Малко е небрежна по отношение на личната хигиена.

Личният лекар д-р Стаменов е направил всички необходими изследвания и профилактични прегледи. Марияна е в добро физическо състояние.


Други реферати:
Наказателен закон
Непреодолима сила
Несъстоятелност
Нарушаване правата на детето
Либерализъм


Изтегли рефератаЛиберализъм - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия