Японски филм-Валери Петров

Не е необходим читателят непременно да е гледал филма,за да има отношение към проблемите.На пръв поглет твореца се обръща към зрителя за повече духовност чрез конкретната оценка на една художествена творба.Трудно се вкарва насила духовност у някого.Светът е пъсрър.Един носи у себе си духовност –друг не,но на земята има място за всички.

Позицията на поета защитава философията на филма.А читателят приема ли я, или не?Такъв директен отговор трудно може да се даде.Внущенията на Валери Петров излизат далеч извън конкретната творба.Както филма на режисьора Куросавакрия по дълбок философски смисъл от картините на екрана ,така и творбата на поета събужда повече въпроси и размисъл,отколкото е видимо виншно.

По такъв начин в диалога е включен и читателят . Това е нишката ,по която ще тръгне ,ако за него е важен прекъснатият диалог. Но това е въпрос на негов личен избор.”японският илм” е творба , която поставя нелесни за разрешение въпроси , най-болезнените за нашето съвремие.Тези въпроси се поставят от една безкрайна поредица от творби ,които си задават въпроси,но немогат да намерят напременно отговор.


Други реферати:
Човешкият скелет. Устройство на костите
Човешкото око-устройство и акомодация
Управление на хотелиерството
Езикът на животните
Екстремни дразнители за човека-Физиология на животните и човека


Изтегли рефератаЕкстремни дразнители за човека-Физиология на животните и човека - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия