Реферат за Република Унгария

Дебрецен /200 х.души/ е промишлен център със заводи за селскостопански машини, вагони, лагери, лекарства, колбаси /дебърцини/ и др. Наричат го още град на фонтани, бани и паркове.Провежда се голям карнавал на цветята.

Сегед /170 х.души/ е разпожложен на река Тиса. Развита е химическата, текстилната и мебелната промишленост. През 1879 год. градът е претърпял катастрофално наводнение, като от 6000 сгради са останали само 300. Катедралата от 1912 год. има орган с 10180 тръби. Православната църква, издигната през 1743 год. е известна с ценният си иконостас.

Кечкемет /100 х.души/ е стар град, в герба на който е изобразена коза, а името му съдържа “кечи”, което е на прабългарски и турски. Наричат го “кайсиевия град” заради големите кайсиеви градини. На 30 км.от Кечкемет е Бугацката пуста.

Дьор /120 х.души/ е пристанище на дунавския ръкав на р.Раба. Има завод за трактори, дизелови мотори, пратове, и др. По разнонобразната си промишленост отстъпва само на Будапеща.

Секешфехервар /100 х.души/ е древната Алба Регия, стара столица на Унгария през ХІІ-ХІІІ в. Има предприятия за алуминий, автобуси “Икарус”, телевизори, калкулатори. Между многото исторически забележителности са останките от кралски дворци, църкви и манастири. Има музей на виното.

Любителите на природата не биха пропуснали да посе­тят споменатите вече национални паркове и резервати като Ипой- Тарноц, Вишеградските планини, парковете Бугац и Хортобад, резервата Геменц, езерата Балатон, Веленце и др.Ползувана литература:

-“Унгария-из кривините на свидната си участ” ,изд.”Отворено общество” С.1999 г.


Други реферати:
Управление на новообразувана туристическа фирма
Застрахователен риск, видове застраховане
Медицинска застраховка в ДЗИ
KFC Company Profile
Маркетинг проучване


Изтегли рефератаМаркетинг проучване - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия