Реторичен анализ на Бойко Борисов


РЕТОРИЧЕН АНАЛИЗ НА БОЙКО БОРИСОВВ днешната политика реториката е едно от най-важните умения който един успешен политик трябва да притежава.Тя е задължителна,ако искаш да убедиш някой човек да направи това което искаш,а какво остава за намерението ти да накараш милиони чошешки същества да отидат до „тъмната стаичка” и да дадат даденто си от закона право и да подарят доверито си на ПОЛИТИКЪТ.Несъмнено реториката е важна в политиката!!!

Както повечето стойностни неща от постиженията на човешката цивилизацияи реториката е създадена в древна Елада.Там тя е създадена като вид изкувство,уважавано от цялото древногръцко общество. Първите съчинения по теория на социалната комуникация са на Коракс и неговия ученик Тизий. Техните интереси били насочени главно към съдебната реч в древна Гърция и на постигнато чрез нея въздействие върху аудиторията. Според Тизий това е вид изкуство т.нар. реторика. " Словото обеждава в единство. " (100 думи за 100 философи.)

Развитието на реториката се свързва със софистиката. Този процес представлява използването на неверни " софистични" аргументи и доказателства по време на разговора или спора. От софистиката се получават и парадоксите или това е липсата на достатъчно доказателство за твърденията.

Платон опровергава лъжливото красноречие и доказва, че реториката има стойност , само когато се основава на философията .

Аристотел изгражда реториката (ораторско изкуство) и като теория и практическа дейност. Тя е причастна към истината (lobus-etos-patos).

Четири са основните характеристики на реториката на Аристотел :

- свързване на логиката с ораторското изкуство чрез ентимемата

- свързване на теорията с практиката , говорима философия- триединството на lobus - etos - patos в реторичното общуване


Други реферати:
Национално стопанство на България
Технически култури
Урбанизацията като процес
Персоналните периодизации
Река Амазонка


Изтегли рефератаРека Амазонка - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия