Самопочистващи се материали

Почистването е работа, чиято бързина много зависи от оборудването. Скелета, асансьори, камиони, въжета и вериги за висящи скелета - с тях е пряко свързана скоростта на работата, а от там и цената й. За най-добри резултати, разбира се, трябва да се търси баланса между прецизност и икономика. За да се избере подходящото решение, е нужно да се познават различните методи за почистване: Хйдробластйране, Бластиране със cyx лед,Абразивно бластирането,Пясъкоструйна обработка, Бластиране със сода, Химично почистване,Паропочистване,Роботи чистачи ,Ръчно.


Самопочистващи се стъкла

На пазара вече се предлагат и така наречените "самопочистващи се стъкла". Изобретател и водещ световен производител на стъкло е компанията Pilkington. Pilkington Activ ™ dual action е самопочистващо се стъкло, което използва силите на природата за отстраняване на органичните замърсители и прах. От Pilkington твърдят, че новият им продукт е екологично по-чист от обикновените стъкла и че процесът на самопочистване е активен, докато е здраво и самото стъкло. Покритието не разлага бои и маслени петна, те трябва да се отстраняват отделно.

Стъклата, са направени по пиролитична технология (автоматична функция за самопочистване, което се постига с по-висока температура). По този начин са изработени и стъклените панели, използвани в електронната индустрия, и соларните фотоволтаични клетки. 50-нанометрово покритие от титанов оксид по външната страна на стъклото създава два механизма, по които стъклото се самопочиства. Безцветният самопочистващ се слой се нанася върху цялото стъкло, посредством пласт от химическа пара. Пиролитичната повърхност е интегрална част от стъклото, а не просто негово покритие (не се повдига, отделя или поврежда от времето)

Действие: Използва дневната светлина, за да поддържа по естествен начин чистотата си. Процесът протича в две фази:


Други реферати:
Анализи по литература
Елин Пелин
Коментар на проблема за вярата като екзистенциална човешка ценност в стихотворението Вяра на Н.Вапцаров
Йовков-Песента на колелетата
Индже


Изтегли рефератаИндже - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия