Самопочистващи се материали

Нанотехнологичните бои обезспечават добра хигиенна среда благодарение на антибактериалното си свойсто.А нанотехнологичните лакове са устойчиви на удър, протриване и дълго съхраняват блясъка и прозрачността си.

Самопочиства се от светлината.

Почиства въздуха от вредните газове.

Унищожава бактериите.

Наночастици с размер една милиардна част от метъра встъпват в реакция със светлината и превръщат замърсяванията в безвредни компоненти и ги отстраняват от повърхността. Стените боядисани с боята DYO NANO се самопочистват от светлината.

С боята DYO NANO Вие можете да боядисате големи повърхности с минимално количество боя.


Учени и изобретатели се опитват да променят облика на типичния сив градски пейзаж, като насочват усилията си не само към промяна на цвета на строителните материали, но и към техните качества и свойства. Така цветът на новия бетон вече ще може да се контролира от компютър; или благодарение на хилядите вградени в него стъклени влакна бетонът ще може да е прозрачен; или покритият с фотохимични катализатори бетон ще почиства от замърсяване не само стените, но и въздуха в населеното място.


Сменящ цвета си бетон


Студенти от Кралския колеж по изкуство (Royal College of Art) Крис Глайстер (Chris Glaister), Афшин Мехин (Afshin Mehin) и Томас Розен (Tomas Rosen) изобретиха бетон, който след команда от компютър може да променя цвета си - Chronos Chromos Concrete.
Авторите на проекта смятат, че създаването на сгради, които имат един и същ облик е доста скучно. Поради това те измислят технология, позволяваща бетонът да променя не само цвета си (между два избрани предварително), но и да показва прости рисунки и текст, рисувайки по стените например часовник, термометър и др. Новият бетон ще е пригоден за външни и вътрешни стени, както и за


Други реферати:
Съкращаване на думи и изрази
Икономика на знанието
Advantages and Disadvantages of Having a Pet
Икономиката на познанието в творчеството на Алвин Тофлър
America-history


Изтегли рефератаAmerica-history - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия