Самопочистващи се материали

всяка друга бетонна конструкция.
Принципът на работ на Chronos Chromos Concrete за момента не се съобщава. Известно е само, че при подаване на команда от управляващ компютър се нагряват определени участъци, т.е. въздейства се подобно на пикселите на екран.

Chronos Chromos Concrete може да променя цвета си от черен на бял, червен на бял, или от сив на бял. В момента се разработват и други комбинации. Смяната на цвета отнема около 5 секунди.


Прозрачен бетон


Идеята за прозрачен бетон е на 27-годишния унгарски архитект Арон Лосонзи (Aron Losonczi). Тя се ражда у архитекта по време на следването му в университета Royal University College of Fine Arts в Стокхолм. Архитектът обединява голяма част от най-популярните в момента строителни материали с оптични влакна и създава нов вид бетон, пропускащ светлина - LiTraCon (Light Transmitting Concrete). Очаква се, че този нов вид бетон ще направи интериорът на жилищата лек и въздушен, създаващ илюзията, че стените практически не съществуват. Лосонзи демонстрира своето изобретение на редица изложби в Европа. Създадената от него компания LiTraCon вече започна продажба на новия строителен материал.


Бетонът който се самопочиства

Шведският строителен гигант Skanska съвместно със финландски учени започва разработката на строителни материали и бетон от нов тип. Самопочистващите се строителни материали ще бъдат покрити с фотохимични катализатори, като трябва да почистват от замърсяване освен самите стени и въздуха в населеното място.

В качеството на катализатор ще се използва диоксид на титана, който при облъчване с ултравиолетова светлина от Слънцето разлага много


Други реферати:
Същност, принципи и модели на социалното осигуряване
Същност на СР като професионална дейност
Социално осигуряване-същност и обхват
Същност, обект, предмет,цели, задачи и функции на социалната политика
Социална политика и социална защита


Изтегли рефератаСоциална политика и социална защита - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия