Силата да останеш верен на себе си


Нека преди да разгледаме обстойно поставения въпрос, да се поровим малко в историята на човечеството.

Какво представлява човекът? - Най-висшето същество на планетата, една микроскопична частица от Вселената или организъм, който притежава качества и се усъвършенства постоянно!?

Според мен човекът отговаря на всички тези характеристики, но освен, че е най-висшето същество на планетата Земя, той притежава и едно от най-ценните неща-силата да дарява и да получава любов!

В днешния свят, изпълнен с омраза, завист и злоба е много трудно да останеш верен на себе си, защото по-голямата част от обществото се стреми да се хареса на всички, които го заобикалят, а за да постигне това е нужно в повечето случаи да играе роля, а не да бъде такъв, какъвто е в действителност!

Тук и сега е почти невъзможно да срещнеш истински човек, който да бъде себе си и да показва както добрите, така и лошите си качества!

Днес всички носим на лицата си маски, под които се лъжем, че можем да се скрием! Защото макар и тази маска все повече и повече да прилепва и да заличава бавно и неусетно същността ни, тя все някога ще се счупи и тогава ще се нуждаем от нов образ, който да привлича вниманието на околните!

Аз не съм от тези хора и се надявам никога да не бъда като тях , защото макар и да ме интересува мнението на другите, аз отстоявам своето и принципите си!

В наши дни рядко се среща човек, който държи на думата си! А аз държа на това, което съм казала и не се връщам назад, защото гледам само напред!


Други реферати:
Нестабилност в икономиката
Банкови гаранции
Бюджета на съвременната държава
Банковите сметки като основа на безналичните плащания
Данъчна система и държавен бюджет


Изтегли рефератаДанъчна система и държавен бюджет - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия