Синтагмата на Матей Властар1. Курсовата работа, която представям е за един византийски извор -

" Синтагмата " на Матей Властар , който дава многожество вседения за семейното , наследственото , облигационното и наказателно средновековно право . От този извор получаваме полезна информация за средновековното право .


1.2. Матей Властар в византийски йеромонах , химнограф , а също така той е и преводач на ранните гръцки отци и автор на множество богословни трактати . Матей Властар е считан за един от най- авторитетните канонисти в Православната църква.

За живота на Матей Властар съществуват ограничен брой сведения. От малкото сведения , които получаваме се разбира, че византийският йеромонах е родом от Солун . Също така се разбира , че до приемането на монашески постриг Матей Властар е бил юрист .


1.3. Матей Властар е автор на един от основните източници нa църковното право в Православната църква - " Синтагмата на Матей Властар " . Каноничният сборник " Сборник по азбучен ред на всички въпроси , съдържащи се в свещените и божествени канони " , известен още под името " Азбучна синтагма " е написана от Матей Властар през 1335г. във Византия .

"Синтагмата на Матей Властар" представлява сборник от канонично- правни разпоредби както и такива от светското право . Тъй като византийският извор е съчетание от църковно-канонически правила и светско право , може да се каже , че сборникът наподобява вид на юридически лексикон .


1.4. По своя характер " Синтагмата " е чужд - византийски


Други реферати:
Мотивът за гнева в 1-ва песен на “Илиада”
Изисквания към болничната администрация
Истинската реалност видяна през рентгеновия поглед на героинята
Имунна терапия
Инфекциозен ендокардит - лечение


Изтегли рефератаИнфекциозен ендокардит - лечение - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия