Смисълът на любовта

Смисълът на любовта

ЕСЕ


Любовта – не е ли това,което ти дава смисъл и прави деня ти по – светъл, това, за което човек си струва да живее и би дал живота си? Чувството да бъдеш обичан е невероятно, но не толкова,колкото това да обичаш.

Любовта е смисълът на живота ни! Любовта е нещо изключително, нещо красиво, нещо различно. Тя е навсякъде... Но става наистина страшно, когато намери за убежище твоето сърце. Оттам трудно можеш да я изгониш.

Някои казват, че е болка, която води до смъртта, други - че означава да имаш небето, а да искаш само една звезда, да имаш морето, а да искаш просто капка вода, да имаш целия свят, а да се нуждаеш само от един човек. Трети твърдят, че любовта изпълва душите им с доброта, защото самата тя е чувство, а не материално благо. И всички те са прави, защото няма точно описание за нея, тя не е наука, която подробно да се изучава, не е предмет в училище.Любовта е нещо много силно, което не можеш да разбереш, преди да почувстваш.

Тя е чиста, истинска и нелогична. Не е просто привличане, харесване. Тя е близост, нежност, подкрепа, това да чувстваш болка, когато любимият човек не е до теб. Когато го погледнеш, да виждаш целия свят в очите му и нищо друго. А погледне ли те той, да усещаш как около теб е празнота и мрак, и само той е звездата, светлинката, пътеката към теб.
За любовта не винаги са нужни думи. Понякога неизречената любов е много по – истинска от онази, кочто повтаряме по хиляди пъти на ден. Но често причина за разпадането на една връзка е общуването, липсата на общуване. Понякога разговор с любим човек, приятел, дори и с някои от семейството води до спорове и конфликти, ило то заради различните мнения или заради дадени постъпки. Все пак сме хора. Без проблеми не може. Общуване според тълковен речник означава процес (вербален или невербален) на обмяна на информация между хората писмено, чрез разговор, чрез използване на обща система от знаци, или чрез поведение. От психологическа гледна точка обаче да общуваш означава нещо повече – да приемеш чуждото щастие и болка като свои, да престанеш да виждаш само себе си. Приемайки проблемите на ближния и обсъждането им са важен фактор за запазване н добрите отношения. Все пак любовта е споделяне не само на чувства,но и на щастие и болка, радост и мъка.

Любовта е отдаване и ако наистина обичаш някого, ти би направил всичко за него, дори да рискуваш собственото си щастие. Любовта е всичко и нищо. Тя ни дарява с онези малки, но незабравими истински мигове, споделени с любимия човек, но и с най – горчивите сълзи. Любовта е да даваш без да очакваш нещо в замяна. Любовта е знак. Но за какво? Няма значение. Тя ни показва, че има смисъл във всичко, което правим. Любовта смeкчава сърцата на хората. “Любовта ще спаси света!”

Любовта е в основата на всичко, в основата на живота, защото: “Живеят само влюбените, останалите просто съществуват!”


Аз обичам! За това живея!

И винаги ще обичам! За това копнея!Други реферати:
Как се определя пластичността на металите чрез изпитване на опън
Материалознание и технология на материалите
Материалознание и технология на металите
Материалознание и технология на металите
Материалознание и технология на металите


Изтегли рефератаМатериалознание и технология на металите - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия