Създаване на българската държава

Създаване на българската държава

 

     Какво е това държава ? На пръв поглед този въпрос изглежда глуповат и ненужен, но всъщност не е точно така. Малцина са тези, които без затруднение могат да му отговорят. Понятието „държава” датира от около 3 500 г. пр. Хр. От тогава до сега държавата и моралния и облик са се променили, за да достигнат до възможно хай-добрия вариант – т.н „Модерна държава”. Но какво представлява държавата ? Политически съюз, общност, като социален факт появила се. Това са само хипотези на психолози и историци.

     Нека се обърнем към българите. От кога датира България всъщност ? 681, Аспарухова България, така е общоприето и считано. Но не е тайна и мистерия съществуването на Кубратова България. Колко български държави имахме ?

     Започвайки да изброявам както следва : Кубратова България – една, Воложка или т.н „Сребърна България”, с владетен Котрак – две до тук. Алцек, най-малкия син на Кубрат заедно с брат си Кубер основаха в днешна Унгария – трета. След като Алцек и Кубер се разделят, Алцек основава своя си България в днешен Рим, а Кубер направи същото – в днешна Македония. Най-големият, Баян – остана във Великата Кубратова България. Толкова ли са наистина – шест ?

     А ако наистина са толкова, в такъв случеи изворите и летописите са един вид мираж. Според тях има българска държава още от 2 137 г пр. Хр, северно от Китай, по-късно в Месопотамия – 1001 г. пр. Хр, като се нарекли „балхари”. През 127 г. В днешна Армения и още. Това не са би българи ? Не са ли имали държавност ? Докога ще пренаписват историята ни, а фактите да потъват в забравата на вековете. Много по-важен е българския народ, а не мястото, където са се заселили, защото България, това са хората.


Други реферати:
Класическа вероятност-допълнение към темата комбинаторика
Уравнения от първа степен с едно неизвестно
Периметър, формули за периметър
План–конспент на урок по математика-2 клас
Видове показателни уравнения и тяхното решаване


Изтегли рефератаВидове показателни уравнения и тяхното решаване - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия