Туристически ресурси на Ямайка

Първите заселници на Ямайка са индианците арваки. През 1494 г. по времето на втората експедиция към брега на Америка, Христофор Колумб открива острова. Колумб преименува новооткритата земя, в чест на кралското семейство на острова на Фердинанд и Изабела. Но името не успява да се наложи и Ямайка съхранява старото си название, което произлиза от индианската дума „хаймака”, което означава „земя на изворите”. След 15 години в Ямайка се появяват испански колонисти.


Островът се превръща в процъфтяваща база на морски пирати, намиращи се на държавна служба и ограбващи испанските кораби. През 1670 г. островът преминава под властта на Великобритания. За работа на плантациите със захарна тръстика са доставени много роби и скоро Ямайка става водещ износител на захар и един от големите пазари на роби.

  1. Типични ястия

Националната кухня на Ямайка представлява кулинарна смесица от местни продукти, подправки и пряностей. Храната се приготвя дълго време, на ниски печки, намиращи се на улицата пред дома. В Ямайка също така има прекрасни ресторанти за вегетарианци, за любителите на италианската кухня и прочие др. кухни. Освен това на острова можете да опитате редица разнообразни екзотични плодове, като например папая, авокадо, гуава. В голямо изобилие на острова растат ананаси, манго и банани. Освен всеизвестните плодове, би било интересно да пробвате нещо по-екзотично: ораник (хибрид между портокал и мандарина), плод от хлебно дърво и много други.


В Ямайка има много възможности за развлечения. Пиенето на ром далеч не е единственото.


Всеки почитател на рома обезателно трябва да посени фабриката, в която варят, филтрират и бутилират тази напитка. Големите заводи за ром, които използват съвременна техника в момента в Ямайка са два. Затова пък на острова работят десетки малки


Други реферати:
Версайско-Вашингтонската система от договори
Втора Българска държава
Гърция и Турция-НАТО
Династията на капетите
Залез на ранносредновековното българско царство (927-1018 г.)


Изтегли рефератаЗалез на ранносредновековното българско царство (927-1018 г.) - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия