Туристически ресурси на Ямайка

заводи, в които се произвежда ром по старинни рецепти. Гостите на подобни малки заводи са винаги добре приети
  1. Облекло

Широки дрехи дълги коси и къси пангталони за мъжете. Жените с дълги широки рокли безръкави.


  1. Представяне

С отмяната на робството през 1830 г. системата с плантациите в земеделието запада. През 1959 г. Ямайка получава право на самоуправление, а през 1962 г. – става независима държава. С всяка изминала година в се развива туризма. Тук Ви се предоставят прекрасни възможности за почивка: занимания с различни видове воден спорт (платноходство, водни ски, подводно плуване, уиндсърфинг), екскурзии по море с катер, с прозрачно дъно и др. Половината от територията на острова е съставена от с планини с височина над 900 м., най-високата, от които е Гълъбов Пик, която достига до 2220 м. В Ямайка има 120 реки, множество красиви водопади и минерални извори. Ямайка – островът на безкрайните бяло-златни пясъчни плажове, възхитителни брегови ивици със заливи, долини и крайбрежни рифове, тропически гори и великолепни ландшафти.

Тук винаги е лято, практически през цялата година грее слънце, но при това няма да страдате от горещина, тъй като лекият и приветлив северно източен вятър и вечерен бриз поддържа приятна свежест.


На сто километра, на северния бряг на острова се простира плажна ивица, отделяща безкрайните води на Карибско море и издигащите се нависоко скали.


Това е ямайската ривиера – едно от главните забележителности на острова. След пребиваването си тук много туристи мечтаят да се прекарат още една отпуска в Ямайка.

Ямайка не е толкова известна със своите хотели, плажове или


Други реферати:
Въведение в системите
Въвеждане на динамичните модели в Матлаб
Външен вид на слайдовете и специални ефекти
Геоинформационни системи
Графични формати


Изтегли рефератаГрафични формати - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия