Туристически ресурси на Ямайка

названието реге и придобива голяма популярност по целия свят. Растафари се появяват в Ямайка в началото на ХХ в. Последователите често го наричат движение, но за кратко просто раста. За привържениците на растафари – това не е религия, не е философия, не е организация, а по-скоро активен опит за вътрешно преобразяване, духовно усилие, с цел познанието, в което се състои волята на Бога Джа. Стилът реге се ражда от бурра, старинна ямайска музикална форма с африкански произход. Растафари приспособяват бурра за своите ритуални церемонни в края на 40-те години.

.


Ще Ви разведат из цеховете, за да се запознаете в тънкости на технологията на дестилиране. Ще Ви покажат как варят сок от захарна тръстика, доставена направо от плантациите в огромни поцинковани баки. Ще видите кацата, където ферментира получената от тръстиковия сироп мъст и настоящият дестилационен апарат и ще узнаете всички тайни на получената напитка. След рома бихте могли да се отбиете в склада, там гостите под ръководството на дегустатор можете да изберете това буре, в което ромът най-много ви допада по вкус, цвят и аромат.

Първите хора, населявали острова били местните индианци Араваки. Когато Колумб посещава Ямайка през 1494 г., обявява острова за испанско владение и постепенно превръща местното население в роби. Повечето от тях умрират от болести донесени от европейците и непосилният труд, на който биват подложени. Тогава много африканци били докарани като роби и сега повече от 90% от жителите имат африкански предци. Великобритания поела контрола над острова през 1670 г. и той останал британска колония до 1962 г.
Туристическият бизнес в Ямайка е силно развит. Красивите плажове и топлото Карибско море привличат над 850 000 туристи всяка година. Голяма част от населението работи и в алуминиевата рудна индустрия. Островът също изнася големи количества захар и банани.

Властите на ямайската провинция Hanover Parish заявиха желанието си да превърнат града Lucea в туристически център.


Други реферати:
Понятието на древните елини за герой в поемата Илиада (образът на Ахил)
Прекрасният свят върху щита на Ахил
Прикованият Прометей
Прикованият Прометей
Протестът на Терсит


Изтегли рефератаПротестът на Терсит - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия