Туристически ресурси на Ямайка


Според техния замисъл посетителите, които се интересуват от история ще бъдат привлечени от обиколки на форт Charlotte, музеят на Hanover и зданието на Съвета окръжния съвет. Повечето туристи ще съживят и местната икономика.

Lucea се намира на брега на живописна лагуна на около 25 мили от залива Montego Bay, точно межди 2 от най-известните курортни селища на Карибите - Montego Bay и Negril.

Lucea е едно от най-старите селища на острова, в него има няколко изключително стари и забележителни архитектурни паметника.

Преди две десетилетия Ямайка става известна благодарение на Боб Марли, който е ярък представител на ямайската култура и реге-музиката. Сега, благодарение на друг талантлив музикант – Байрон Ли, Ямайка става известна със своя карнавал.

През 1990г., след участието на карнавала в Тринидад и Тобаго Байрон Ли, музикант и лидер на групата Byron Lee and the Dragonaires, решава да пренесе карнавала на Ямайка. Днес веселието заема своето важно място в културния календар на Ямайка. Карнавалът се провежда в Негрия, Мандевил, Монтего-Бей и Око-Рио. Във всеки град преминава костюмирано шествие и има забавни вечери.

В рамките на карнавала се провежда конкурсът Jamaica Soca Monarch – за най-добро изпълнение в стила сока. Столицата на Ямайка – Кингстън, също се намира под влияние на вселието. Тук се провеждат паради с костюмирани деца и възрастни.


9Други реферати:
Информационно осигуряване на хотел
Изследване на пазара на туристически услуги на хотел St.George
Информационни технологии, подпомагащи дейността на хотелския мениджър
Значение на туризма в гр.Ямбол
Карибски басейн


Изтегли рефератаКарибски басейн - Facebook Image
Сайтът се поддържа от DH Studio | pomagalo1.com © 2012 | Общи условия